Microsoft forsøger at score vrede Google Apps-kunder

19. december 2012 kl. 09:302
Microsoft forsøger at score vrede Google Apps-kunder
Illustration: Adria Richards.
Microsoft udvider gratis prøveperiode på Office 365 for at score kunder fra Google, der efter nytår dræber gratisversionen af Google Apps.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Snart er det helt og aldeles slut med gratis Google Apps til firmaer.

Sådan lød meldingen fra den californiske netgigant i begyndelsen af december, og derfor blæser Microsoft nu til angreb for at score kunder til selskabets konkurrerende cloud-kontorpakke Office 365. Det skriver it-bloggeren Mary Jo Foley.

»Microsoft udvider den gratis prøveperiode på Office 365 Small Business fra 30 til 90 dage i håbet om at tiltrække nogle af de utilfredse Google Apps-kunder,« skriver Mary Jo Foley.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google kræver fremover 50 dollar per bruger om året fra virksomhedskunder, der benytter Google Apps. De nye vilkår træder i kraft efter nytår og rammer ikke eksisterende Google Apps-kunder.

Dermed skal kampen altså stå om nye kunder, der overvejer at flytte kontorpakken op i skyen.

Om forlængelsen så også er gulerod nok til kunderne, må tiden vise. Efter prøveperiodens udløb vil Microsofts Office 365-løsning til små virksomheder med 72 dollar per bruger om året nemlig stadig være dyrere end Googles tilsvarende produkt.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. december 2012 kl. 10:49

Hvordan kan man score GoogleApps-kunder, når det drejer sig om nye kunder? Det er jo for helvede ikke GoogleApps-kunder så. Hvordan kan GoogleApps-kunder (som jeg) blive vrede, når vi stadig får det gratis? Jeg er da et socialt menneske, som holder af mine medmennesker, men at nye GoogleApps-kunder skal betale for noget, jeg ikke betaler for, kan ikke gøre mig vred eller få mig til at skifte til Office 365. Hvordan kan man tale om "nye kunder, der overvejer at flytte kontorpakken op i skyen"? Så er man vel netop ikke en kunde, hverken ny eller eksisterende.

Det giver jo overhovedet ikke mening, det her. Slet artiklen og start forfra.

1
19. december 2012 kl. 09:45

Om forlængelsen så også er gulerod nok til kunderne, må tiden vise. Efter prøveperiodens udløb vil Microsofts Office 365-løsning til små virksomheder med 72 dollar per bruger om året nemlig stadig være dyrere end Googles tilsvarende produkt.

Og hvis man som virksomhedsejer har noget som helst omløb øverst oppe, så er der nok vigtigere grunde end en forskel på $22/bruger/år til at man vælger enten den ene eller den anden løsning i skyen.