Microsoft forsøger - igen - at aflive Internet Explorer 6

Nu skal den bedagede browser Internet Explorer 6 dø, mener Microsoft, som lancerer ny kampagne. I Kina bruger en tredjedel stadig den usikre browser.

Den har været forhadt af webudviklere meget længe, blevet erstattet af to efterfølgere og undsagt af sin egen skaber. Men alligevel vil Internet Explorer 6 fra 2001 ikke slippe taget i verdens computerbrugere.

Nu forsøger Microsoft igen at få skovlen under den gamle browser, der gør livet svært for webudviklere, men nemt for hackere. En webside med nedtælling for brugen af IE6 i verdens lande skal sætte fokus på, at der altså siden hen er kommet bedre løsninger på markedet.

Læs også: Microsofts browserchef: Det er min opgave at slå Internet Explorer 6 ihjel

I dag bruger 12 procent af verdens internetbrugere stadig IE6, selvom mange af de vestlige lande stort set har fået udryddet browseren. For blandt computerbrugerne i Kinas velvoksne befolkning er det intet mindre end 34,5 procent, som holder fast i den gamle browser.

I Danmark bruger 1,6 procent Internet Explorer 6, viser tallene fra analysefirmaet Net Applications, mens de øvrige skandinaviske lande er endnu længere fremme på beatet: I Norge er det således kun 0,7 procent, der hænger fast i IE6.

Det var også i Norge, at man for første gang så store mediehuse gå sammen om at fortælle IE6-brugerne, at deres browser var forældet. Det skete i februar 2009, og kort efter tog Version2 initiativ til også at sprede dette budskab til danske internetbrugere.

Læs også: Version2 mobiliserer medier i kampen mod IE6

For to år siden blev Internet Explorer 6 brugt af omkring 16 procent af danskerne, hvoraf ni ud af ti altså nu har skiftet til en bedre browser.

I Microsofts kampagne opfordrer firmaet brugerne til at opgradere til Internet Explorer 8, men for bloggeren Steve Webster er det ikke godt nok. IE8 er omkring to år gammel og har ingen understøttelse af HTML5, skriver han, og opfordrer derfor alle til at omvende IE6-brugerne til Firefox, Chrome eller Opera.

Microsofts nyeste skud på stammen, Internet Explorer 9, vil løse problemet med HTML5 og er lige på trapperne. Men browseren vil ikke kunne bruges på Windows XP, som stadig bliver brugt af mange, især i lande som Kina, hvor problemet med IE6 er størst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kasper Henriksen

Det er decideret sørgeligt at se Sydkorea så højt oppe. Og alt sammen fordi de krævede stærk kryptering på onlinehandel inden SSL var færdig, så de lavede deres egen løsning, SEED, 1 i stedet for at vente et par måneder.

Det mest tåbelige designvalg i SEED er nok at implementationen er i form af browserplugins (det oldgamle nsplugin system til Netscape 4.x og ActiveX til MSIE), og da Netscape 4.x afgik ved døden, var der kun MSIE tilbage. Landet hænger stadig fast i noget nær 100% mono-Windows kultur. Det eneste positive jeg har at sige om SEED er, at de i det mindste ikke valgte at lave det til et key escrow system.

Heldigvis for dem lader det til, at Windows Vistas mangel på MSIE 6 og de kompatibilitetsproblemer det medførte i Sydkorea (jeg mener det var adskillige måneder hvis ikke over et år at regeringen måtte oplyse folk om, at de ikke skulle opgradere til Vista, fordi MSIE 7 ikke virkede med den der krypterings-ActiveX-kontrol), så småt er ved at få politikerne dernede til at overveje det der med åbne standarder.

  • 0
  • 0
Carsten Sonne

For blandt computerbrugerne i Kinas velvoksne befolkning er det intet mindre end 34,5 procent, som holder fast i den gamle browser.

Det kan meget vel tænkes relateret til licens forhold. "Pirat-sikring" på nyere udgaver af Windows er noget mere hårdføre end på XP. Der findes ikke mange Windows installationer i Kina med autoriseret licens.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere