Prisbombe: Licensen til Lync Server kan blive firedoblet

Det er slut med lavprisudgaven af Lync Server i 2013-versionen, hvor der kun kommer én version. Til gengæld lover Microsoft, at man får flere funktioner med i prisen.

De nye 2013-versioner af Microsofts Office-produkter byder på én potentiel stor prisstigning for eksisterende kunder, som ønsker at opgradere. Det skriver blogger Peter Schmidt i et blogindlæg på Msdigest.net.

Det drejer sig om Lync Server 2013, hvor prisen kan blive op til fire gange så høj for en licens, som den har været det med Lync Server 2010.

Årsagen er, at Microsoft fra 2013-versionen kun vil have én version af serverdelen af unified communication-platformen Lync. I 2010-versionen var der både en Standard og en Enterprise-udgave.

Microsoft Danmark oplyser i en mail til Version2, at prisen for den nye Lync Server 2013 vil blive cirka 10 procent lavere end de nuværende Enterprise-licens, så for Enterprise-kunderne vil licensprisen altså falde.

Samtidig bliver blandt andet Lync External Connector, som bruges til at give midlertidige medarbejdere eller eksterne partnere adgang, nu inkluderet i Lync Server 2013. Der kommer også to udgaver af en gratis klient til Lync.

Selvom selve serverdelen bliver dyrere for de kunder, som opgraderer fra Lync Server 2010 Standard, så kan den samlede pris altså ende med at være lavere, end hvis kunden skulle lave et tilsvarende setup med Lync 2010.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere