Microsoft fjerner omstridt wifi-deling i Windows 10

11. maj 2016 kl. 13:58
Windows 10 vil ikke længere forbinde til netværk, som dine venner har delt med dig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft fjerner nu en del af funktionen Wi-Fi Sense fra Windows. Det er en funktion, der gør det muligt at forbinde automatisk til kendte åbne hotspots eller netværk, dine venner har delt med dig. Men den har også ført både til misforståelser og kritik.

Wi-Fi Sense er især blevet kritiseret for at automatisk at forbinde til åbne hotspots, når pc'en eller telefonen er inden for rækkevidde. Da det betyder, at man kan forbinde til et usikkert netværk eller i værste fald til et spoofet netværk, vakte det opsigt, da Microsoft førte funktionen videre fra Windows Phone til Windows 10.

Denne del får lov til at fortsætte i Windows 10, når det gælder åbne netværk, som mange andre Windows-brugere har benyttet som et hotspot.

Den anden funktion i Wi-Fi Sense er muligheden for at give sine venner adgang til et netværk, man kender adgangskoden til. Det skabte en del misforståelser i forbindelse med lanceringen af Windows 10, hvilke netværk der blev delt, og hvem der kunne dele adgangen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I praksis har det imidlertid vist sig, at meget få Windows 10-brugere benytter sig af denne del af Wi-Fi Sense, og derfor fjerner Microsoft nu funktionen fra Windows 10.

Det sker i første omgang i den nyeste testversion, som Microsoft netop har frigivet til dem, der deltager i Windows Insider og kører med preview-versioner, der giver Microsoft mulighed for at afprøve ændringer i Windows 10, før de slippes fri til alle brugere.

»Omkostningerne ved at holde koden til Wi-Fi Sense vedlige i kombination med lave brugstal og lav efterspørgsel gør, at det ikke længere er værd at investere i funktionen,« skriver udviklingschef Gabe Aul fra Microsoft i et blogindlæg.

Fremover vil Wi-Fi Sense, der på dansk hedder WiFi Assistent, altså stadig automatisk forbinde til åbne hotspots, medmindre man slår den fra, men det vil ikke længere være muligt at bruge den til at give adgang til et trådløst netværk uden at udlevere kodeordet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger