Microsoft fjerner direkte desktop-boot i Windows 8

Illustration:
I den endelige version af Windows 8 har Microsoft fjernet muligheden for at tvinge Windows 8 til at åbne det gamle Windows-skrivebord, så snart brugeren logger ind.

Microsofts beslutning om at præsentere alle Windows 8-brugere med den nye Windows 8-startmenu har ikke just vakt begejstring hos alle Windows-brugere.

Det er især superbrugere af de nuværende versioner af Windows, som frygter, at den nye startmenu blot vil være i vejen og skabe forvirring.

Derfor har der siden den første offentlige testudgave floreret flere måder at modificere Windows 8 på, så man i stedet for den nye startmenu går direkte til det gamle, velkendte Windows-skrivebord, ligesom det også har været muligt at få den klassiske Start-knap og -menu frem.

I den endelige udgave har Microsoft imidlertid fjernet muligheden for at gå direkte til skrivebordet, skriver ZDNet.

Man kunne i testversionerne sætte Windows 8 op til at aktivere genvejen til skrivebordet fra startmenuen med det samme, når brugeren loggede på, og på den måde gik brugeren direkte til skrivebordet. Det var en let måde at få Windows 8 til at virke lidt mere som Windows 7.

Microsoft fjernede i en tidligere testversion også muligheden for at ændre en nøgle i registreringsdatabasen i Windows 8, så man fik den gamle startmenu frem.

Den klassiske startmenu er løbende blevet opdateret, også i Windows XP, Windows Vista og som her i Windows 7. Illustration: Jesper Stein Sandal

Flere brugere har udtrykt ønske om, at Microsoft gør det muligt at give slutbrugerne en mere klassisk Windows-oplevelse på almindelige kontor-pc'er gennem eksempelvis en Group Policy.

På den anden side ønsker Microsoft næppe at trække overgangen fra det gamle Windows-univers ud længere end højest nødvendigt, men vil hellere tvinge brugerne til at blive fortrolige med den nye brugergrænseflade.

I Windows 8 er det for en traditionel desktop-bruger da også stort set kun den nye startmenu, der kommer til at gøre en forskel. Hvis man i forvejen benytter sig af genveje på proceslinjen i Windows 7, er størstedelen af brugeroplevelsen uændret.

Der, hvor man vil opleve den nye brugerflade, vil efter login hovedsageligt være, hvis man før har brugt søgefunktionen til at åbne programmer, man ikke bruger hver dag. Uden tredjepartsændringer til Windows 8, vil man nu blive sendt til den nye startmenu, og det er en afbrydelse af den gamle desktop-brugeroplevelse, som kræver lidt tilvænning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Deleted User

Hvor mange firmaer tror de selv på har lyst til at skifte til et touch styresystem når de ansatte sidder med ikke-touch skærme.

Jeg forudsiger at W8 bliver et flop ligesom ME og VISTA.....Med mindre selvfølgelig der kommer nogle "hacks" som giver en W8 med startmenu og pre-W8 funktionalitet.

  • 1
  • 0
#5 Ove Andersen

Hvis det er sådan Microsoft ønsker at brugerne skal bruge Windows fra nu af, så må de jo satse fuldt på det og håbe brugerne tager det til sig. Ellers skal straffen nok komme.

Måske det ville have været smartere at køre med "the thing formerly known as Metro"* og så bare beholde start knappen nede i venstre hjørne af "the thing formerly known as Metro"* Så kunne de helt droppe deres Desktop og lade "the thing formerly known as Metro"* styre.

Er der forresten nogen der ved hvad det kommer til at hedde i stedet for Metro?

  • 0
  • 0
#7 Jens Holm

De skal da nok få udbredt salget af skidtet, men hvor mange, der skifter uden køb af ny pc, det er jokeren.. Jeg tvivler på at mange vil skifte, og for mig at se, så er det her et godt argument for at skifte pc inden de nye med Win8 kommer..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere