Microsoft fjerner Cortana-app fra Android og iOS

Den digitale assistent Cortana fjernes som enkeltstående app i en række lande. I stedet vil Cortana-teknologien blive integreret i Microsoft-produkter.

Microsofts digitale assistent Cortana fjernes som enkeltstående app i en række lande. I stedet vil Cortana-teknologien blive integreret i Microsoft-produkter.

Cortana-appen vil ikke længere være tilgængelig for Android- og iOS-brugere i en række lande fra den 31. januar 2020.

Det skriver Gizmodo, der har fået bekræftet af Microsoft, at appen bliver fjernet fra app-markederne i Storbritannien, Australien, Tyskland, Mexico, Kina, Spanien, Canada og Indien.

Stadig tilgængelig i USA

Cortana-appen vil ifølge Gizmodo stadig være tilgængelig på det amerikanske marked efter 31. januar 2020.

Selvom appen altså fjernes fra en række lande, siger Microsoft til Gizmodo, at Cortana-teknologien er en 'integreret del' af virksomhedens forretningsmodel.

»For at gøre din personlige digitale assistent så hjælpsom som muligt så integrerer vi Cortana med dine Microsoft 365-produktivitets-apps,« lyder det i en support-artikel på Microsofts website, hvor eventuelle brugere af Cortana-appen gøres opmærksom på, at supporten af appen ophører 31. januar 2020.

Ikke konkurrent til Alexa og Google Assistant

Det bør ikke komme som en stor overraskelse, at Microsoft neddrosler aktiviteten, når det gælder den enkeltstående Cortana-app.

I januar i år sagde Microsofts øverste chef, Satya Nadella, at Microsoft ikke betragtede Cortana som en konkurrent til Amazons Alexa og Google Assistant.

Chefen for Cortana, Javier Soltero, forlod Microsoft for et års tid siden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere