Microsoft finder software-fejl med kunstig intelligens

Illustration: mast3r/Bigstock
Model kan genkende sikkerhedsfejl i 99 procent af tilfældende.

Microsoft har indsamlet 13 millioner arbejdsopgaver og fejl siden 2001 og har brugt disse data til at oprette en maskinlæringsmodel til at få has på softwarebugs. Ifølge virksomheden kan modellen udpege fejl, som har at gøre med sikkerhed i 99 procent af tilfældene. Tillige identificeres de vigtigste fejl 97 procent af tiden.

Det skriver SD Times.

Læs også: Sådan finder og retter Facebook kodefejl med kunstig intelligens

»Hos Microsoft skaber 47.000 udviklere næsten 30.000 fejl om måneden. De gemmes på over 100 AzureDevOps- og Github-lagre. For bedre at opmærke og prioritere programfejl i den skala kunne vi ikke bare anvende flere mennesker til problemet. Store mængder af semi-kuraterede data er perfekte til maskinlæring,« skriver Microsoft i et blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Tobias Kildetoft

Heldigvis(?) er artiklen her lidt misvisende.

Når man læser hvad Microsoft rent faktisk skriver, så er det eneste de bruger den nye algoritme til at klassificere indrapporterede bugs i hvorvidt de er sikkerhedsrelaterede og i hvor kritiske de er, og så vist jeg kan læse består input af fejlrapporterne selv (potentielt kun af titlen på fejlrapporten, men dte er lidt uklart), så det virker ikke engang som om algoritmen kigger på noget kode.

Så det er sikkert et godt værktøj, da det kan dirigere fejl til den rette udvikler med henblik på at blive rettet, og det kan sætte højere prioriteter på de ting, som er vigtigere, men det ser ikke ud til at det får nogen mærkbar virkning på hvordan den enkelte udvikler arbejder.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere