Microsoft finder software-fejl med kunstig intelligens

21. april 2020 kl. 15:492
Microsoft finder software-fejl med kunstig intelligens
Illustration: mast3r/Bigstock.
Model kan genkende sikkerhedsfejl i 99 procent af tilfældende.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har indsamlet 13 millioner arbejdsopgaver og fejl siden 2001 og har brugt disse data til at oprette en maskinlæringsmodel til at få has på softwarebugs. Ifølge virksomheden kan modellen udpege fejl, som har at gøre med sikkerhed i 99 procent af tilfældene. Tillige identificeres de vigtigste fejl 97 procent af tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver SD Times.

»Hos Microsoft skaber 47.000 udviklere næsten 30.000 fejl om måneden. De gemmes på over 100 AzureDevOps- og Github-lagre. For bedre at opmærke og prioritere programfejl i den skala kunne vi ikke bare anvende flere mennesker til problemet. Store mængder af semi-kuraterede data er perfekte til maskinlæring,« skriver Microsoft i et blogindlæg.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
22. april 2020 kl. 08:52

Heldigvis(?) er artiklen her lidt misvisende.

Når man læser hvad Microsoft rent faktisk skriver, så er det eneste de bruger den nye algoritme til at klassificere indrapporterede bugs i hvorvidt de er sikkerhedsrelaterede og i hvor kritiske de er, og så vist jeg kan læse består input af fejlrapporterne selv (potentielt kun af titlen på fejlrapporten, men dte er lidt uklart), så det virker ikke engang som om algoritmen kigger på noget kode.

Så det er sikkert et godt værktøj, da det kan dirigere fejl til den rette udvikler med henblik på at blive rettet, og det kan sætte højere prioriteter på de ting, som er vigtigere, men det ser ikke ud til at det får nogen mærkbar virkning på hvordan den enkelte udvikler arbejder.

1
22. april 2020 kl. 08:01

Det er smart, men på sigt, bliver deres udviklere så bedre eller dårligere, når der er kunstig intelligens som spotter/retter fejlene de laver?

Ser også godt ud de har rettet så mange fejl, men snakker vi ikke bare deres egne fejl?