Microsoft får patent på Metro-brugerfladen til Windows 8 og Windows Phone

Illustration:
Microsoft får patent på Metro-brugerfladen til Windows 8 og Windows Phone

Microsoft har fået en foreløbig godkendelse af et patent, som skal beskytte selskabets særlige brugerflade til berøringsfølsomme skærme, som findes i Windows Phone 7 og også kommer til Windows 8. Det skriver wpcentral.com.

Helt specifikt dækker patentet over den særlige visuelle feedback, som skal give en illusion af, at brugeren fysisk interagerer med brugerfladen.

Patentet beskriver således en række formler for at skabe illusionen af inerti i brugerfladens elementer, så måden, brugeren bevæger fingeren på, påvirker, om et element flytter sig og hvor meget.

Det er centralt for Microsofts Metro-brugerflade, fordi den blandt andet arbejder med en slags faneblade, hvor brugeren skal scrolle sidelæns for at skift mellem dem. Inertien hjælper brugeren med at skaffe fokus på de enkelte faneblade i stedet for en jævn bevægelse.

Samtidig dækker patentet også visuelle effekter for feedback til brugeren, når en bevægelse bliver afbrudt, eller man eksempelvis når ned til bunden af en liste.

Metro blev introduceret til Windows Phone 7 i 2010, og patentansøgningen fra Microsoft blev indleveret i maj 2010. Microsoft har også annonceret, at brugerfladen bliver en del af Windows 8.

Illustration: Microsoft

Det har skabt en del debat, fordi Microsofts umiddelbare demonstration af Metro i Windows 8 viste, at den skulle erstatte den velkendte startskærm med skrivebordet. Demonstrationen viste dog også i et kort glimt, at det almindelige skrivebord stadig var tilgængeligt fra den nye startskærm.

Læs også: Se videoen: Microsoft afslører Windows 8

Metro-brugerfladen ventes at blive et af de to vigtigste kort, som Microsoft vil spille for at komme ind på markedet for tavle-pc'er. Det andet kort er, at Windows 8 også vil udkomme i en version, som kan køre på ARM-processorarkitekturen, som i dag bruges af både Googles Android og Apples iPad. Dermed vil Windows 8 kunne udnytte det lavere strømforbrug, som normalt kendetegner ARM-processorerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Patrick Timm

Patentet beskriver således en række formler for at skabe illusionen af inerti i brugerfladens elementer

Er det kun mig, der læser det som om at de har fået patent på easing?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere