Microsoft får på et hængende hår medhold i at nægte udlevering af data fra Europa

De amerikanske myndigheder har fået afvist en appelsag, og dermed opretholdes en tidligere afgørelse om, at USA ikke kan kræve, at Microsoft udleverer data, der ligger på servere i et europæisk datacenter.

Microsoft har på et hængende hår vundet endnu en sejr i spørgsmålet om, hvorvidt det amerikanske selskab kan nægte at udlevere data, der ligger på selskabets servere, hvis serverne står i et andet land.

Ifølge Reuters blev det amerikanske justitsministeriums anmodning om en appelsag afvist med fire dommere for og fire imod. Dermed opretholdes en dom fra juli 2016, hvor det blev afgjort, at Microsoft ikke kunne tvinges til at udlevere data.

Læs også: Stor sejr til Microsoft i sag om udlevering af data fra europæiske servere

Sagen har principiel interesse for alle store amerikanske it-selskaber, som arbejder globalt, og derfor ikke ønsker, at deres kunder skal fravælge amerikanske leverandører, hvis de amerikanske myndigheder kan benytte amerikansk lovgivning til at få udleveret data.

Det gælder eksempelvis i EU, hvor Microsoft har garanteret, at europæiske kunders data behandles som om, de ligger i EU, selvom de ligger på Microsofts datacentre og kan tilgås fra Microsofts afdelinger i USA.

Den konkrete sag handler om e-mails i en narkotikasag, hvor de pågældende e-mails ligger på en server i Microsofts datacenter i Irland. Myndighederne havde en dommerkendelse til at få udleveret data, men i afgørelsen fra juli var vurderingen altså, at den ikke var gyldig for data, der fysisk befandt sig uden for USA.

Microsoft har fået opbakning fra flere andre store it-firmaer, som potentielt kan stå i tilsvarende situationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere