Microsoft får grønt EU-lys til at opkøbe LinkedIn

7. december 2016 kl. 08:491
EU-Kommissionen godkender, at Microsoft overtager nettjenesten LinkedIn, men opstiller flere betingelser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sommer opkøbte Microsoft det karriereorienterede sociale medie LinkedIn for omkring 170 milliarder kroner. Men først nu har handlen fået grønt lys af EU-kommissionen. Det skriver Reuters.

»Med den regulative proces bag os, kan vi bringe to fremraende virksomheder sammen og fokusere på endnu større emner for fremtiden,« lyder det fra Microsoft-præsident Brad Smith i en pressemeddelelse.

Men blåstemplingen er dog afhængig af en række betingelser, som Microsoft skal leve op til, oplyser Reuters. Blandt andet må det ikke ramme den frie konkurrence i Europa mellem sociale nettjenester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er fortrøstningsfuld omkring aftalen, og mener, at den fortsat sikrer det frie valg for forbrugeren.

»Et voksende antal af europæerne er medlemmer af professionelle sociale netværk. Disse netværk er vigtige for professionelle for at forbinde sig og interagere og for at finde nye karrieremuligheder. Dagens beslutning sikrer, at europæerne fortsat vil kunne nyde et frit valg mellem professionelle netværk,« siger Margrethe Vestager, der er konkurrencekommissær hos EU og tovholder for beslutningen, i meddelelsen.

EU-Kommissionen har navnlig været opmærksom på, hvorvidt Microsoft vil benytte sin position til at installere LinkedIn på pc'er med Windows. Kommissionen har tidligere straffet Microsoft for at forinstallere egne programmer. Det gælder Microsofts browser Explorer, hvor forbrugerne ikke fik tilbud om at installere browsere fra konkurrerende softwarefirmaer.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. december 2016 kl. 15:37

Så skal det UI vel også igennem M$ maskinen og gøres umuligt som Skype blev det da de snigmyrdede Messenger.