Microsoft får ? af EU til køb af GitHub

Europa-Kommissionen har sagt god for, at Microsoft kan overtage GitHub.

EU-Kommissionen mener ikke, at Microsofts overtagelse af GitHub giver grund til bekymringer i forhold til konkurrencen på området. Og derfor har Microsoft nu fået grønt lys af kommissionen til at overtage kodetjenesten.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kommissionen, som The Register har fået øje på.

»Microsoft ville ikke have noget incitament til at underminere GitHub-platformens åbne natur,« fremgår det af pressemeddelelsen.

Kommissionen fremhæver, at der er konkurrence fra andre aktører, når det gælder udviklings- og samarbejdsværktøjer på kode-området.

I juni kom det frem, at Microsoft vil overtage GitHub for 7,5 mia. dollars, svarende til omkring 48,5 mia. kroner. En handel, der ifølge en tidligere artikel hos The Register forventes afsluttet ved årets udgang.

Og med EU-Kommissionens accept er en knast altså ryddet af vejen for, at det kan ske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Kirk

Opkøbet har vidst ikke noget at gøre med at tjene penge.

Microsoft benytter efterhånden selv Github til alle deres OpenSource projekter og har sikkert nogle ideer til hvordan man kan lave platformen bedre.

Derudover kan der være en interesse i at holde Github med alt deres Private Code projekter på vestlige hænder , i det tilfælde at kina/rusland/mellemøsten fandt på at købe dem.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere