Microsoft Exchange-servere under angreb fra kinesiske hackere

Kinesiske hackere har fundet sårbarheder i Microsofts software og angrebet mailservere. Illustration: photogearch/Bigstock
Kinesiske hackere har angrebet Exchange-mailservere og stjålet alt indhold fra mailindbakker. Ifølge efterforskningsdirektør er hackerne lige nu i venteposition til at trænge dybere ind i systemerne.

Hackere med forbindelse til Kina har brugt sårbarheder i Microsofts mailserver-software Exchange til at stjæle indhold fra mailindbakker.

Det skriver Reuters.

Ifølge Microsoft har hackergruppen HAFNIUM udnyttet fire ukendte sårbarheder i forskellige versioner af softwaren. Gruppen er sponsoreret af den kinesiske stat.

Sikkerhedsfirmaet Volexity skriver i et blogopslag, at man i januar har set hackerne udnytte sårbarhederne til at stjæle »alt indhold fra flere brugeres mailindbakker«. Ifølge virksomheden, skulle hackerne blot bruge detaljer om Exchange-serveren og den konto, de ønskede at plyndre mails fra.

Læs også: Microsoft: Hackere har forsøgt at angribe USA’s præsidentvalg

Ifølge Mike McLellan, efterforskningsdirektør for Dell Technologies Inc’s Secureworks, er hackerne sandsynligvis lige nu i venteposition til at trænge dybere ind i systemerne.

»Vi har ikke set en opfølgende aktivitet endnu,« siger han og uddyber: »Vi kommer til at se mange virksomheder, som er påvirket, men et mindre antal som faktisk bliver udsat for angreb.«

Berørte er blandt andet forskere i smitsomme sygdomme, advokatfirmaer, universiteter, politiske tænketanke og NGO’er, ifølge Microsoft.

Læs også: Cyberkrig efter voldelig konfrontation: Kinesiske hackere har angrebet Indien 40.000 gange i de seneste fem dage

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Holger Nielsen

"I følge virksomheden, skulle hackerne blot bruge detaljer om Exchange-serveren og den konto, de ønskede at plyndre mails fra."

Hvis jeg får disse detaljer, vil jeg da også kunne komme ind i enhver postkasse. :-)

  • 2
  • 6
Log ind eller Opret konto for at kommentere