Microsoft erkender: Vi tog fejl i kampen imod open source

Illustration: Bigstock
Microsofts forhold til open source er gået fra kritik til omfavnelse

Microsoft erkender at have taget fejl, da firmaet forsøgte at bekæmpe open source. Der er dermed officielt kommet nye toner fra Microsoft, der tidligere har kritiseret Linux og open source-filosofien generelt. Det skriver The Verge.

Læs også: Open source blottede sikkerhedshul i tusindvis af servere

»Microsoft har været på den forkerte side i historien, da open source eksploderede i starten af dette århundrede. Det gælder også mig selv personligt,« siger Microsoft president Brad Smith ifølge mediet.

Brad Smith glæder sig over, at livet er langt nok til, at ting kan ændre sig. Det har det gjort hos Microsoft, der den seneste tid har stået bag forskellige open source-programmer, som Powershell eller Visual Studio Code.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kenneth Schack Banner

Tynd artikel, men dejlig læsning. Ærgeligt man ikke nævner at Microsoft har et stort samabrjede med Canonical.. Men lad os nu se.. Jeg stoler stadig ikke på Microsoft.. De overvåger deres brugere betydeligt...

 • 5
 • 0
#3 Per Laursen

"Som at række Fanden en lillefinger"

Det vil nok være den følelse de fleste Open Source folk har.

microsoft skal til at overbevise Open Source folket om at de virkelig mener det. Det er her det der med lillefingeren kommer ind.

Vi har oplevet utallige løgnehistorier, retsager og uhellige alliancer. Alle sammen med det formål at skabe usikkerhed omkring brugen af Open Source. Lad os se om 10 år. Så er slangen måske kommet ud af paradiset.

Jeg er ihvertfald i besiddelse af en del skepsis over renheden af microsoft's motiver.

Jeg hører mere udmeldingen fra microsoft sådan her:

Ok, nu har vi brugt X milliarder $ på at bekæmpe det der Open Source og vi har pludselig fundet ud af at skal vi tjene penge på vores nye Azure løsning. Så skal Linux fungere i Azure, ellers er der ikke nogen der vil have det.

Så vi (microsoft) må hellere skifte plade.

Nu elsker vi Linux og Open Source.

Der er rundt omkring rigtigt mange IT chefer der ikke tror at det der Open Source virker, man kan jo få et helt OS uden nødvendigvis at skulle betale en licens, mistænkeligt. Og man er konstant i fare for at overtræde patenter og blive retsforfulgt af uhellige aliancer. Så det må vi hellere holde os fra.

De er igennem årevis blevet hylet ørene fulde af propaganda fra bla. microsoft om at hvis man benytter Open Source, så betræder man usikker grund og kan rammes af alskens ulykker.

Så de skal også overbevises om at alt er godt nu og Open Source ikke længere er farligt.

microsoft har lang vej at gå endnu.... Mit gæt er der skal gå to generationer IT folk og de har holdt sig i skindet i alt den tid.

Lad os se.

 • 11
 • 2
#4 Dave Pencroof

De har købt platformen Github for lidt tid siden, MEN også selv sat en håndfuld mindre open source i søen, samt integreret noget bash med kerne som jeg har læst en del positivt om fra både "venner og fjender" !

Hav en fin forlænget weekend, dem af jer der får den mulighed !

 • 4
 • 0
#6 Jørgen Henningsen

Det er selvfølgelig fint at der bliver produceret software som native kører på f.eks. Linux. Desværre er kvaliteten af meget software fra MS simpelthen alt for dårlig. Hvis de skal have en chance hos mig så skal kvaliteten op. Målet for MS er klart stadig profitmaksimering.

 • 5
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere