Microsoft erkender: Ja, Windows 10 slukker for noget tredjeparts-sikkerhedssoftware

21. juni 2017 kl. 15:521
Windows 10 deaktiverer noget antivirus-kode fra tredjepart, men det er af hensyn til kompatibiliteten, forklarer Microsoft.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Noget antivirus-software fra tredjepart bliver slået fra i Windows 10, indrømmer Microsoft. Men det skyldes alene kompatibilitetshensyn, oplyser virksomheden Det oplyser The Register.

Microsoft-udmeldingen kommer i kølvandet på den konkurrenceforvridende opførsel, som den russiske antivirus-producent Kaspersky Lab har beskyldt Microsoft for.

Kaspersky har i den forbindelse lagt sag an mod Microsoft i EU-regi, i Tyskland og i Rusland. En del af anklagen handler om, at Microsoft bundler Windows Defender i Windows 10. Kaspersky anser Windows Defender som konkurrerende software.

Beskyldningerne mod Microsoft er i denne sammenhæng også gået på, at andre virksomheders sikkerhedssoftware skulle være forsvundet ved opgradering af Windows 10.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedschef for Windows and Devices group Rob Lefferts skriver i et indlæg, at Microsoft har fundet frem til, at omkring 95 procent af Windows 10-pc'er har en antivirus-applikation installeret, som allerede var kompatibel med Windows 10.

»I forhold til det lille antal applikationer, der stadig havde behov for opdatering, havde vi lavet en feature kun til AV-apps (antivirus), som bad kunden om at installere en ny version af deres AV-app, lige efter opdateringen var fuldendt. For at gøre dette deaktiverede vi midlertidigt dele af AV-softwaren, når opdateringen begyndte.«

Lefferts anfører desuden, at Windows Defender sagtens kan fungere med anden sikkerhedssoftware på PC'en, men at Windows Defender vil tage over, såfremt tredjepartskode udløber eller bliver uddateret.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. juni 2017 kl. 10:29

Problemet er ikke kun relateret til en opgradering til Windows 10, men er også set i forbindelse med major updates som f.eks. Anniversary opdateringen.

På en håndfuld PC'er i både coorporate og consumer segmentet har jeg selv set Windows aktivt afinstallere 3. parts antivirus fra bl.a. Kaspersky. Dette gældende Kaspersky Total Security til consumer segmentet og Kaspersky KES10 til Windows.

Jeg er endnu ikke stødt på den omtalte feature omkring update notifikation af 3. parts AV software, men har kun oplevet flere silent uninstalls.

Det Rob Leffers forsøger i sit indlæg, er at rette fokus fra det reelle problem omkring aggressiv aktiv markedsføring fra Microsoft, hen på en forventet operativ software procedure i forbindelse med en opgradering til Windows 10, hvilket sikkert er sandt, men ikke er et tilstrækkeligt svar på problematikken.

Den aggressive markedsføring som Microsoft praktisere mht. 3. parts programmer, er stærkt bekymrende for individets eller virksomhedernes ret til at sammensætte deres egen Værktøjskasse fra kompetence-specifikke software leverandøre.

Og nej, Defender og 3. parts anti-malware kan ikke figurerer problemfrit i samhørighed, da de to vil være incompatible og fremtvinge et hav af falske positiver, blokeringer, systemnedbrud, administrative udfordringer og unødvendig resource forbrug.