Microsoft efter tabt mega-udbud: Central medarbejder fik job hos konkurrenten på afgørende tidspunkt

Plus5. december 2022 kl. 03:572
Ørsted skilt
Microsoft har mange klagepunkter over Ørsted udbud af cloud-tjenester. Illustration: Ørsted .
Et jobskifte for en central medarbejder er kun ét af flere kritikpunkter i Microsofts klage over Ørsteds ageren i stort cloud-udbud.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er mange penge på spil i det udbud som Ørsted lavede tidligere på året, der skal understøtte en større cloud-transformation i forsyningsvirksomheden. Rigtig mange penge.

Ifølge Klagenævnet for udbud vurderer Ørsted, at rammeaftalen har en gennemsnitlig værdi af cirka 50 mio. dollar, eller mere end 350 mio. kr. (minimal og maksimal værdi er henholdsvis sat til 17,7 og 100 mio. dollar)

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. december 2022 kl. 14:17

Interessant brug af ordet "uvildig" i nyhedsmailen. "Uvildig" betyder jo uden forudindtagede meninger, bias, særinteresser eller egeninteresse, og artiklen beskriver en anklage om noget nær det stik modsatte. Det er selvfølgelig næppe forfatteren, der har skrevet nyhedsmailen.

1
5. december 2022 kl. 13:36

Suk. De penge de kunne have sparet på at DROPPE udbuddet og istedet bygge deres cloud forbrug, så de kan have services kørende i flere clouds (inkl. europæiske) - og derefter have en klar model for hvordan det vurderes HVAD der er biligst.

Kommunne kunne jo rigeligt have råd til at sikre at de også havde kompetance til f.ex. at drive services hos Hetzner.com (mit firmas personlige favorit pga. pris og kvalitet) - selvom det kræver "lidt gammeldags sysadmin skills" som man ikke nødvendigvis behøver hos AWS/Azure - men tilgengæld kan man finde en total fællesnævner, ved at drive et Kubernetes setup alle steder - så man nemt kan flytte services imellem clustre (hos forskellige leverandører) - og så løbende vurdere reel omkostning, alt imens man som kunde har bibeholdt sin frihed til at vælge.

Men nææ nej - men vil hellere "loves en lav pris" - som man på INGEN måde reelt ved om er lav (dem jeg har set har altid været 10-60x højere end Hetzners listepriser - og hetzner har sågar MEGET trafik gratis med - som er megadyrt hos AWS,Azure etc.)

Det offentlige burde IMHO simpelthen påkræves at man altid har minimum 2 eller 3 leverandører af cloud services - og er istand til at flytte services imellem dem efter behov - og at man SKAL opbygge rapportering for den faktiske udgift per system (faktisk ikke så hulens svært i cloud setups).