Microsoft efter Solarwinds-hack: Vi skal kræve videndeling om cyberangreb

Illustration: Microsoft
Solarwinds-angrebet har ramt virksomheder og myndigheder over hele verden, og ifølge Microsofts Brad Smith overgår det alle angreb, man tidligere har set. Nu vil han have obligatorisk videndeling, når angreb rammer i fremtiden.

Solarwinds-angrebet har ramt organisationer over hele verden - både myndigheder og nogle af de mest værdifulde virksomheder i verden. Tirsdag stod flere af de involverede virksomheder skoleret i det amerikanske senat, og blandt opfordrede Microsofts præsident, Brad Smith, til, at man gør videndeling om cyberangreb mere eller mindre obligatorisk.

Det skriver Reuters.

Microsoft er også selv ramt af Solarwinds-angrebet, og hackerne har blandt andet stjålet kildekode til Azure og Exchange.

Læs også: Solarwinds-hackere stjal kildekode til Azure og Exchange fra Microsoft

Men ifølge Brad Smith, er det umuligt at sige noget om angrebets reelle omfang, fordi de fleste virksomheder ikke er forpligtede til at oplyse om hackerangreb, hvis det ikke omfatter persondata.

»Det er afgørende, at vi opfordrer til - og en gang imellem endda kræver - bedre vidensdeling om cyberangreb,« siger Brad Smith.

Microsoft-præsidenten har tidligere beskrevet Solarwinds-angrebet som »Det største og mest sofistikerede, verden hidtil har set.«

Læs også: To dødsstråler sendt ud fra Statens It: Myndigheder ramt af Solarwinds-angrebet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere