Microsoft Edge overhaler Firefox: Er nu den næstmest populære browser

Illustration: Microsoft
Færre og færre bruger tilsyneladende Mozillas Firefox-browser, mens flere bruger Microsofts Edge. Forspringet forventes at blive endnu større, da Windows snart vil sende Edge ud til alle Windows 10-brugere.

Microsoft Edge-browseren er nu den anden mest brugte browser, og den har dermed skubbet Mozilla Firefox ned på en tredjeplads.

Google Chrome er dog stadig den absolut mest brugte browser, den dominerer med hele 68, 5 procent og har derfor flere brugere end alle de andre browsere tilsammen. Det skriver Bleepingcomputer.

Læs også: Microsoft bekræfter store ændringer i opdateringer for alle Windows 10-brugere

Tallene kommer fra NetMarketShare, og de viser også, at Mozilla Firefox har haft konstant brugernedgang siden september sidste år, imens Microsoft Edge har fået flere og flere brugere – dog med et lille dyk i november sidste år.

Nu ligger de to browsere altså med en markedsandel på 7,19 procent for Firefox og 7,59 procent for Edge.

Chromium-base kan være forklaringen på fremgang

En mulig forklaring på, hvorfor Microsoft Edge er blevet mere og mere populær, kan være, at den er baseret på Googles open-source software, der gør den i stand til også at bruge alle de udvidelser, der er tilgængelig i Chromes webbutik.

Læs også: Nyt studie ranglister browser-privacy: Brave ligger i toppen, og Edge skraber bunden

Det forventes også, at Edge, i takt med at Windows begynder at skubbe browseren ud til alle Windows 10-brugere via Windows Update, vil stige endnu mere på markedsandel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Knud Larsen

Den bliver stoppet ned i halsen på folk ligesom Danmarks Radio - det har ikke noget med polaritet at gøre. Jeg gider i hvert fald ikke lide under det elendige Bing man samtidig skal trækkes med. Prøv at se i Registry hvor meget dette reklamebøvl fylder.

 • 17
 • 7
#2 Jonas Schwartz

Popularitet maales oftes ved at browser trackes paa udvalgte sites, og derefter beregnes, det har vaeret standard i mange aar.

Edge bliver ikke "stoppet" ned i halsen paa folk, den er installeret paa Windows 10, ligesom Firefox er installeret paa mange Linux distros, og Safari er installeret paa Mac, men man er fri til at installere en anden browser :) .. Derudover er den nye Edge en manuel install for nu. Dermed er det for de fleste et aktivt valg :) (Jeg skulle ihvertfald selv installere den)

Og i den nye Edge kan du frit vaelge hvilken search provider du vil bruge: - Bind - Yahoo - Google - DuckDuckGo

 • 11
 • 0
#4 Claus Bobjerg Juul

Det kunne også være at årsagen til dels skal findes i at flere og flere virksomheder får styr lokal admin rettigheder og ikke giver mulighed for at installere Firefox. Jeg er selv på en arbejdsplads hvor der er internet Explorer/edge og chrome, ingen Firefox.

Jeg ville til enhver tid vælge Firefox hvis jeg havde valgte.

 • 15
 • 0
#5 Kenneth Schack Banner

Måske journalisten her skulle kigge på statistikken, Chrome fører, men Firefox er nr. 2 ud fra linket som der henvises til i artiklen.. Edge er nedadgående og Firefox har fremgang :)

Chrome = 67.74% Firefox = 8.55% IE 11 = 6.36% Edge = 6.13% Safari = 3.63% QQ = 1.75% Sogou Explorer = 1.71% Opera = 1.42% Yandex = 0.91% UC Browser = 0.39%

 • 9
 • 0
#7 Jakob Damkjær

En interessant detale er at når microsoft udgiver den udemærkde chromium browser edge til windows som den almindelige browser så vil langt den største del af internettet køre på webkit basserede eller webkit fork basserede browsere...

Det vil kun være firefox der ikke vil ha et fælles udspring... Så endnu en del af mange forskellige html rendering engine historien ha nået et nyt trin da der vil være en ret høj homogeniet i hvordan html tolkes...

Ja der vil være forskelle mellem implementationerne og ja google forkede webkit for et par år side, men der vil stort set kun være løsninger med udspring i webkit der bliver brugt til at rendere html.

 • 2
 • 1
#8 Niels Bertelsen

Påstand: Den måde som både NetMarketShare, Statcounter m.fl. opgør disse statistikker på er ikke retvisende.

Jeg er selv stor tilhænger af og fortaler for Firefox, et teknisk stærkt produkt der ikke er "i lommen på nogen".

Jeg bruger selv Firefox på alle mine maskiner, og installerer det fast som default browser ved mine kunder, altid sammen med Ghostery og Adblock Plus.

Hver gang der kommer nye udgaver af disse rapporter om browsernes indbyrdes popularitet, tænker jeg på om Firefox's dårligere og dårligere tal i virkeligheden skyldes at de er blevet bedre og bedre til at blokere for alle disse trackere der findes på stort set alle websites og som bla. rapporterne fra NetMarketShare er baseret på.

Nu kan jeg ikke lige huske datoen for hvornår Firefox fik deres egen indbyggede tracker blokeringsmekanisme, men det er da tankevækkende at Firefox's markedstal iflg. disse rapporter falder yderligere efter at Firefox introducerede den indbyggede blokering!."

Jeg skrev derfor til supporten hos NetMarketShare i går:

*"Hi there at NetMarketshare.

*I have a few questions of technical nature about your market share statistics for the different browsers on the market:

1) Does your statistics include Firefox users with ad-blockers installed?

2) If so, how is this possible for you, when Statcounter for instance, cant see users with Firefox and ad-blockers?

*Looking forward to your reply."

Svaret fra dem kom lidt senere på aftenen:

"Hi Niels, Ad blockers do often block trackers, but that's on all browsers. The specific issue with Firefox is that it has built-in tracker blocking, but we don't know if or how much they are blocking our scripts. Because of this, Firefox is likely being under-reported. However, we did not see a sudden drop in Firefox traffic when they implemented this."

...Because of this, Firefox is likely being under-reported...

 • 21
 • 0
#10 Niels Bertelsen

Ja, jeg ville gerne prøve at få sandheden omkring dette emne frem i lyset, og ikke bare slubre de ofte flyvske artikler om emnet i mig.

Sandheden er åbenbart, at NetMarketShare ikke aner om deres "produkt" virker og om Firefox overhovedet tæller med ("...but we don't know if or how much they are blocking our scripts...").

Det tog bare et lille krads i overfladen :-)

Min tese til hvorfor de ikke har set et pludseligt fald på det tidspunkt hvor Firefox implementerede den indbyggede sporingsblokade er, at de fleste Firefox brugere (mig selv iberegnet) allerede brugte forskellige ad- og script-blockere.

 • 7
 • 0
#13 Erik Holst

Når man kører Windows 10, er det vanskeligt at slippe for Edge, som ikke kan fjernes fra harddisken. Når der opstartes dukker Edge ofte op på skærmen, men kan heldigvis fjernes fra skærmen. Det sker også, at en startskærm anbefaler at gå videre med Microsoft opdateringer, som man ikke har brug for. Heldigvis kan opdateringerne udsættes. Det kan godt undre, at det er lovligt for en virksomhed at være så agressiv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere