Microsoft: Edge er 45 procent mere energieffektiv end Chrome

16. september 2016 kl. 14:0917
Microsoft har testet strømforbrug på en række populære browsere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft sætter nu ekstra tryk på argumenterne for, at Windows 10 Edge browseren er bedre til at spare på den knappe strøm i labtops end konkurrerende browsere.

I en Microsoft-blog, har Jason Weber, der er director for Web Platform Team, fremlagt nye test, der viser, at Edge f.eks. kan streame video i 45 procent længere tid end Googles Chrome, før batteriet må give op.

»Med Windows 10 Anniversary Update er Microsoft mere effektiv end nogensinde, og stadig det bedste valg i forhold til at få en bedre batterilevetid på Windows 10 - op til 24-43 procent mere effektiv end konkurrencerne ved almindeligt brug,« skriver Jason Weber om testen, der er gennemført på Microsoft Surface Book.

Bloggen konkluderer, at Edge er mere strømbesparende end både Chrome, Mozilla Firefox og Opera browserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft anfører også, at den nyeste version af Edge som er bundled med sommerens Windows 10 Anniversary Update er bedre i forhold til en tidligere udgave.

Google hævder som modsvar, at den helt nye Chrome 53 kan streame video i 26 procent længere tid end Chrome 46 på identiske laptops.

Uanset Microsofts iver efter at understrege Edges fortrin, så mister browseren markedsandel, både set fra pc-side og set på, hvilke browsere der tilgår amerikanske regeringshjemmesider.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
19. september 2016 kl. 17:56

Nu hader jeg ikke nogen selskaber, måske med undtagelse af Oracle. Som jeg virkelige ikke bryder mig om, som et af de mest uetiske og griske firmaer, også uden for IT området. Direkte Had og Kærlighed til bit og byte ligger lidt fjern for mig, har andre vigtige indhold i mit liv. Og er blevet så gammel at, slade vs sweet - barcelona vs liverpool - PS vs Xboks ikke rigtigt betyder så meget. Sådan ting ligger hvis ungdommen til.

Har brugt MS i langt tid, og selvom det ikke altid har været deres skyld, så har windows sammen med IBM's mangel på patent på PC. betydet at der er komme en fast stabil platform, især til spil. Selv om jeg begræder at det ikke blev andre GUI som GEM der brændte igennem, og det blev baseret på en Intel 86** og ikke en 68xxx.

Selv om fanboi så ikke altid kan forstå kritik, og tager det personligt. Så har jeg som sådan ikke noget mod MS, udover deres misbrug af monopoler, og deres holdninger og politikker om opdateringer og understøttelser af ting og sager. Men meget af det vil forsvinde, når de forstår at kunden har andre valg, og de ikke bare bliver solgt med alle enheder. Altså når MS igen skal til at arbejde for føden.

Noget af det ser vi med Edge, hvor de for første gang i langt tid har prøvet at være på forkant. At det så kun er med strømbrug, på deres eget OS og Hardware, og uden specifikation af testopstilling. Så viser det da at de har opdaget at de må stramme sig an. Men det hjælper så ikke, ved at de igen bruge gamle MS politik med nedrakning af konkurrenterne. Det var derfor jeg troede at Niklas Larsen var MS ansat, da han jo startet ud med at kalde MS største konkurrent på browser market noget lort.

Noget jeg har lært af IBM gamle personale vejledning, hvor man skulle omtale konkurrenterne ordentligt, samt ikke påpege fejl på deres produkt, men vinde ordre, samt respekt, ved at vise hvor gode ens egne produkter er. Det er godt tænkt, hvis man ikke kan sælge på den måde, så har man noget lort. Desuden kan man risikere, måneden efter, at være ansat ved konkurrenten også lyder det man har lukket ud, jo meget dumt. (Sådan frit fra en meget gammel hukommelse)

Med hensyn til noter på hjemmeside, måske lidt smart ? Men bruger nu selv Flag+PntScn og editere i et dokument, der skal jo også tit kommentare til.

16
19. september 2016 kl. 09:10

Du har ikke skrevet andre indlæg. eller er du ansat ved MS ?

Uhh Bent du er så sjov at følge :) Du elsker at hade MS og er altid god for semi-ubrugelige kommentarer. Ifølge dig så er det kun MS ansatte der kan finde på at omtale MS produkter positivt. Hvis nogen tilkendegiver at de kan lide MS produkter så er der straks noget galt. Måske du bare skal indse at der finde masser af folk som er fint tilfredse med MS produkter. Ikke nødvendigvis alle deres produkter, men dog nogen af dem :) Nogen kan lide A. Andre kan lide B. Lev med det.

Hvad mener du med at skrive noter på en webside, giver ikke meget mening, på en dynamisk genereret hjemmeside, hvad bruger du det til.

Måske du skal prøve at lave en web note i Edge inden du kommer med for mange "ekspert" meninger. Som du omtaler det så lyder det til at du ikke har prøvet det før. Det der sker, er at Edge bliver lavet om til et lærred hvor du kan tegne direkte på hjemmesiden og derefter printe, sende eller gemme hele lærredet. Hvis hjemmesiden er blevet hentet, så kan du tegne på den. Dynamisk eller ej. Det er især praktisk når man som udvikler eller designer, skal brainstorme nye idéer for nyt design på en eksisterende hjemmeside. Personligt har jeg også brugt det når jeg skulle guide hjælpe familien igennem diverse hjemmesider over telefonen. Inden du råber TEAMVIEWER, så er det bare ikke altid den nemmeste løsning, når der sidder en pc grønskoldning i den anden ende af røret.

14
19. september 2016 kl. 02:12

Du har ikke skrevet andre indlæg. eller er du ansat ved MS ?

Hvad mener du med at skrive noter på en webside, giver ikke meget mening, på en dynamisk genereret hjemmeside, hvad bruger du det til. Noter til hvad du skal se i TV i morgen, nej i dag, nu glipet det. Godt man så kan sætte sit TV boks til at optage, noget nemmer end en note.

Nej helt ærligt hvad bruger du det til, det er en funktion som jeg aldrig har vist jeg have brug for. Ved heller ikke hvad jeg skal bruge den til nu ?

God mulighed for at skifte til læsetilstand :-) God værksteds humor, de andre starter hvis op i det, eller sådan noget ligende.

13
18. september 2016 kl. 12:08

Jeg er gået 100% over til Edge. Har tidligere brugt Firefox, og har den også stadig installeret, men der går længere og længere tid i mellem at jeg bruger Firefox. Chrome er for længst droppet - Magen til håbløst lort, skal man lede længe efter (selv IE er bedre).

Der er et par ting som gør Edge vinder: God mulighed for at skifte til læsetilstand, hurtig og pålidelig, LAVT forbrug og så den fede feature med at kunne skrive noter på websider er lækker :-) Har endnu ikke oplevet et crash, eller plugin som ikke fungerer. Jeg er meget glad og tilfreds med Edge.

12
17. september 2016 kl. 18:51

MS tigger og be'r mig af og til om en chance til Edge. Jeg fravælger dog ikke Edge som produkt, jeg fravælger Microsoft som browserleverandør.

Og så kan Edge spare nok så meget strøm - det er udenomssnak ift browservalg.

11
17. september 2016 kl. 16:13

Jeg prøvede det lige i edge. Den starter i "WWW linien" som på nye browser også er en søgemaskine der står "søg eller skriv en web-adresse." Den www-linie du efter spøger er blevet udvidet.

Men ser ingen grund til at bruge edge når Chrome er så meget bedre.

10
17. september 2016 kl. 15:42

Who cares?

Microsoft Edge er en browser...

Chrome er langt mere end det.

9
17. september 2016 kl. 07:45

</p>
<ol><li>
<p>Ja, Edge understøtter nu extensions:
<a href="https://support.microsoft.com/en-us/instantanswers/77af9af7-5df2-6eed-6…;
</li>
<li>
<p>Edge hopper til adresse baren når man åbner en ny fane. Desuden virker genvejen "Ctrl+L" stadig, ligesom den gør i Firefox/Chrome/IE

Nu blev jeg jo nysgerrig.

Angående #2 så er det nu ikke min oplevelse.

Første fane der åbnes var en smart søgeside med nogle artikler i bunden.

Den åbnede ikke med cursoren aktiv i WWW linien, men derimod i "Hvor vil du hen" feltet.

Jeg forsøgte så at indstille den til at komme med en blank startside, men det var lidt bøvlet men til sidst fik jeg da manuelt indtastet at den skulle starte med about:blank.

Det betød dog ikke at den til adressebarren når jeg åbnede.

Nye faner bliver stadigvæk en "Hvor vil du hen" side som starter med cursor i søgefeltet nede på siden.

Altså må jeg konkludere at, i hvert fald her så kræver det stadigvæk et klik på adressebarren for at få lov selv at indtaste en www adresse.

Edge siger selv den er version 25.10586.0.0, ved ikke om det er den nyeste, men det er i hvert fald den jeg kører med og der er ikke nogle nye opdateringer ifølge WU

8
17. september 2016 kl. 00:04

OK, men så ikke mere valid end den sidste. Synes nu ikke det er meget nyt, vi fandt næsten det samme som sidst, efter vores sidste opdatering. Kritik har vi ikke rigtigt lyttet til.

Hvor er opsætning, version, test software, ikke et professionelt site værdig bare at bringe et Microsoft-blog. Kvaliteten af artiklerne, selv de maskine oversatte PR meddelers falder. :-( Kan også se det på kommentaren her inde, der er mange som forsvinder og finder andre steder at få deres nyheder. Hvis vi lige ser bort fra de meget få Danske, så kan man også ligesågodt læse dem i den Engelsk Udgaver.

7
16. september 2016 kl. 23:04

Bent: Som jeg læser artiklen, så er det her en ny test

6
16. september 2016 kl. 21:17

M$ skylder mig også nogle MWh i energi på alt hvad jeg har måttet bruge af tid og energi på fra deres side.

5
16. september 2016 kl. 19:01

PS. Til dem som undrer sig over at jeg ikke bare skrotter IE skal det lige nævnes at jeg har nogle enheder hvis webinterface kræver en plug in som kun virker ordentligt på IE. (IP kamera f.eks)

Hvis det ikke er gamle activex komponent, så er det lykkes mig at få firefox eller chrome til at køre med det meste. Men kender godt problemet. Løsning på sigt, er ved udskiftning ikke at købe noget, som ikke kan køre på åben standard software.

Men er det ikke en gammel artikel, som vi har set på Version2 før. Hvor mangler om oplysning om omsætningen ikke gjorde testen mere valid, end en rapport fra Gartner, Prose, Atkins kraka, PwC eller nogen som helst andre som ikke er øknomisk og juritisk ansvarligt for deres postulater.

3
16. september 2016 kl. 18:17

Da jeg skiftede til W10, så gav jeg Edge den obligatoriske chance.

Den holdt dog kun i 2 dage.

Der var ALT for mange hjemmesider som ikke fungerede som på Chrome/IE11, noget med at den ikke understøtter plugins.

Derudover var det en kilde til evig irritation at den ikke automatisk sprang til adresse barren når man åbnede en ny fane. Så skulle man først pege på linien med musen og trykke for at få curseren til at stå der så man kunne taste en WWW adresse ind.

Den holdt i 2 dage, så var jeg så tilpas møj-irriteret på edge at jeg byttede rundt på ikonerne så det var chrome og IE 11 i stedet for edge.

PS. Til dem som undrer sig over at jeg ikke bare skrotter IE skal det lige nævnes at jeg har nogle enheder hvis webinterface kræver en plug in som kun virker ordentligt på IE. (IP kamera f.eks)

2
16. september 2016 kl. 16:47

Det er et ringe salgsargument at slå hårdt på strømforbrug. Jeg er som bruger ligeglad, men har helt andre krav til min browser. Selvfølgelig skal den ikke dræne min LapTop for strøm på kort tid. Desuden, hvis browseren er langsommere at bruge, så bruges der vel også mere strøm over den ekstra tid, pga. langsommere loade-tid m.v.?

1
16. september 2016 kl. 15:04

Kunne årsagen være at der mangler features? Hvis man f.eks. ville blokere for flash er jeg sikker på at strømforbruget faldt markant.

Findes der en standardiseret måde man måler browserens strømforbrug?