Microsoft dumper Vista-priserne i Kina

Microsoft skærer mere end halvdelen af priserne på Vista i Kina i kampen mod pirat-versioner af Windows-styresystemet.

Priserne på Vista Home Basic er ifølge Wall Street Journal sænket til cirka 400 kroner fra cirka 1200 kroner i Kina.

På Vista Home Premium er priserne sænket til cirka 700 kroner fra 1.400 kroner.

Prisnedsættelsen skal ifølge Microsoft gøre det muligt for flere almindelige forbrugere "at have fornøjelsen af en lovlig version af Windows Vista."

Ifølge Wall Street Journal skal nedsættelsen ses som den amerikanske softwarekæmpes seneste skridt i kampen mod den udbredte piratkopiering i Kina.

Analysehuset IDC anslår, at 82 procent af alt software, der i 2006 blev benyttet i Kina, var piratkopier. Et fald fra 86 procent i 2005.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mikkel Thielemann

Det er ikke kampen mod piratkopierne, der er den væsentligste årsag. Sandheden er, at de kinesiske myndigheder ikke har været så glade for Microsoft og at linux er brugt i deres administration. Microsofts egentlige mål er blot at erobre Kina - og resten af verden i øvrigt - inden befolkningen finder ud af at bruge linux. Tænk på, at Kina er verdens folkerigeste nation og i vækst. Et marked på størelse med resten af den betalingsdygtige verden er på spil. Et gigantmarked er truet, som om deres markedsandel ikke var nok.

  • 0
  • 0
Aron Henning

Hvorfor må man ikke det? For nogle år tilbage arbejdede min bror i en IT forretning. PGA forretningens størelse fik de nogle aftaler igennem med producenter der gav dem temmelig gode priser. En anden IT butik i samme by havde ikke haft held til at få tilsvarende aftaler igennem. Det var derfor billigere for dem at købe hardware fra den billigere forretning end fra producenten selv, hvilket de derfor gjorde. Dette er fuldt lovligt og i henhold til det frie marked.

Hvis MS vælger at give en bedre pris på deres software til nogle forhandlere i Kina, end de priser en given dansk butik kan købe samme software til så er det vel også lovligt.

Tilsvarende kunne der oprettes en netbutik i Kina, hvorfra vi i europa kunne købe billige licenser. Dette er vel ikke mere ulovligt end f.eks. at købe dem fra amazon eller andre udenlandske foretagender.

  • 0
  • 0
Kristian Thy

http://www.kum.dk/sw5336.asp

"Forbuddet betyder, at videresalg kun er lovligt, hvis man har indhentet tilladelse fra rettighedshaveren."

Dit eksempel går på hardware, der ikke er dækket af Infosoc (sidebemærkning: hvad er en IT-butik? "Goddag, jeg vil gerne have for 200 kroner informationsteknologi!") men af de almindelige regler for parallel- og specialimport, hvor import fra lande uden for EØS kan stoppes af producenten.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere