Microsoft dropper support for Internet Explorer 8

Om 17 måneder vil en række udgaver af Internet Explorer ikke længere modtage opdateringer. Det kan betyde meget besvær for en lang række virksomheder.

Brugere af Internet Explorer 8 og nedefter får 17 måneder til at skifte browseren ud med en anden. Microsoft vil nemlig fra januar 2016 ikke længere understøtte de gamle versioner af Internet Explorer, skriver InfoWorld.com.

Analytikere forudser, at det vil gøre livet for en række virksomheder temmelig kompliceret. Gamle versioner af Internet Explorer nemlig, ifølge en analytiker fra Gartner, en vigtig grund til, at mange virksomheder ikke er flyttet over på Windows 7 og 8.

»Jeg har talt med en række organisationer og de siger, at hvis ikke de skulle opgradere IE, havde de anvendt Windows 8,« fortæller Michael Silver fra Gartner.

Men nu ser det altså ud til at en browseropdatering bliver uundgåelige.For den 12. januar 2016 vil der kun komme opdateringer til IE9 på Windows Vista, IE10 på Windows Server 2012 og IE 11 på Windows 7 og Windows 8.1.

IE7 og IE8 vil fra den dato ikke længere blive opdateret uanset hvilken version af Windows man kører. De vil dog stadig fungere, men da Microsoft ikke længere vil lukke sikkerhedshuller med opdateringer, vil det være meget risikabelt at fortsætte med IE7 og 8.

Internet Explorer 8 er i dag den mest anvendte udgave af Microsoft browsere. Blandt IE-brugerne globalt anvender hele 37 procent IE8.

Blandt danske netsurfere generelt bruger kun 2 procent IE8, og mens 4 procent anvender IE9.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jarnis Bertelsen

Hvis firmaer har lavet/købt værktøjer, der er baseret på en bestemt version af en browser, selv efter det var klart hvor mange var blevet bundet af IE6/ActiveX, så ligger de som de har redt. Hvis de nu har ekstra omkostninger ved at beskytte sig mod malware eller må smide nogle ekstra udviklingskroner for at få opdateret deres systemer, kan det måske få dem til at overveje om de har den rigtige IT-politik og/eller de rette folk ansat i IT-afdelingen.

  • 7
  • 0
#4 Finn Christensen

Microsoft kunne gøre hele sektoren samt borgerne en stor tjeneste ved at undlade opdatering af samtlige versioner i stedet for kun til og med version 8.

Version 9 er heller ikke noget at råbe hurra for, så ud med den!

Ligeledes er det først fra IE version 11, det begyndte at blive en browser beregnet til dette århundrede... så version 10 kan Microsoft også skrotte u d e n borgerne og WWW mister noget som helst.

Der er gode browser-alternativer, og hele den kriminelle verden plus en masse fusk og fidus vil få sig en gang fortjent bøllebank, hvis alle versioner til og med version 10 skrottes..

(En med afinstaller IE gennem >15 år.. Win+Waterfox / Ubuntu+Firefox+Thunderbird)

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere