Microsoft dropper portering af Android-apps til Windows - vil hellere portere fra iOS

Astoria-værktøjet har ifølge rygterne haft en svær start, og nu dropper Microsoft planerne om at portere fra Android til Windows.

Der bliver alligevel ikke noget med at tage kildekoden til en Android-app og konvertere den til en applikation, der kan køre på Windows 10. I hvert fald ikke med et værktøj fra Microsoft. Selskabet har nemlig besluttet at droppe udviklingen af projekt Astoria, der var én af flere 'broer' Microsoft ville tilbyde app-udviklere.

Beslutningen om at droppe Astoria blev annonceret i et blogindlæg fra Microsofts Kevin Gallo, som begrunder det med, at det var unødvendigt med to værktøjer til at portere mobil-apps til Windows.

Det andet værktøj er projekt Islandwood, som gør det muligt at portere en app skrevet til Apples iOS til Windows 10. Det er dette værktøj, Microsoft nu i stedet vil satse på.

Ifølge Windowscentral.com har Astoria-projektet angiveligt været problematisk for Microsoft at få gjort klar til udviklerne.

Selvom Microsoft dermed nu ikke længere selv tilbyder Android-udviklere, at de også kan overføre deres apps til Windows, så er det næppe mange apps, Microsoft går glip af, da de fleste apps også udvikles til iOS.

Microsoft har også netop optrappet muligheden for portering den anden vej med opkøbet af Xamarin, som laver udvidelser til Visual Studio, der gør det muligt at skrive apps til Android og iOS i C#.

Læs også: Microsoft køber Xamarin og sikrer sig brobygningsværktøj til iOS og Android

De øvrige 'broer', Microsoft tilbyder, vil fortsætte. Det gælder Web Bridge, som gør det muligt at tage webapplikationer skrevet i Javascript og HTML og konvertere dem til apps, der kan køre lokalt på Windows 10. Fordelen ved det skulle være, at apps får adgang til at bruge funktioner som Cortana og betaling gennem Windows Store.

Derudover fortsætter Microsoft også med Centennial, som skal gøre det muligt at konvertere apps fra de klassiske Windows-platforme Win32 og .Net til de nye Windows 10-apps. Den væsentligste fordel ved dette skulle være, at apps dels kan gøres synlige i Windows Store og dels vil de kunne opdateres gennem opdateringsmekanismerne i Windows Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Bent Jensen

Godt man ikke udvilker til eller på en MS plantform, man ved da ikke hvad morgedagen bringer.

Men androd - > IOS -> Win der skal nok indsnige sig nogen fejl.

Men kan godt se at det er nemere at flytte/portere fra iOS med få og velkendte enheder, istedet for det store og brede Android/Linux marked.
Når man nu også portere til et marked med få og velkendte enheder, når man dropper Win8xx og alt før, er det jo kun 3-4 telefoner vi taler om ?

David Christensen

Altså, Jesper Sandal. Hvad er det med dig, og gamle nyheder? Først DevOps, og nu det her...

http://www.windowscentral.com/microsoft-developer-shows-how-turn-ios-app...

Det har været kendt endda FØR den 10. december. Når nu I er et IT-nyhedssite, hvad så med at holde jer opdaterede? Kan I ikke finde en skribent med en fortid indenfor mobiludvikling, så I også får lidt mere fingeren på pulsen i det felt?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017