Microsoft dropper forhadt rangordning af medarbejdere

En kontroversiel årlig evaluering af medarbejderne hos Microsoft, hvor en bestemt procentdel skulle have stemplet ’dårlig indsats’, bliver nu droppet. Metoden har været skyld i elendigt samarbejde tidligere, lyder kritikken.

Det skulle motivere medarbejderne til at konkurrere internt og yde endnu mere - men nu er det slut.

Microsofts amerikanske medarbejdere har indtil nu været igennem en årlig vurdering, hvor lederne skulle placere dem i en af tre kategorier: Topperformer, gennemsnitlig indsats, eller dårlig indsats. Og da rangordningen var relativ i forhold til resten af afdelingen, skulle der en vis procentdel af medarbejderne i hver kasse.

Ifølge en intern besked fra Microsofts HR-chef til alle ansatte bliver hele systemet med rangordning nu droppet. Det skriver The Verge, som har fået fingrene i beskeden.

Det skal give bedre teamwork og samarbejde medarbejderne imellem, lyder begrundelsen. De bonusordninger, der tidligere var knyttet til rangordningen, bliver sluppet fri, så lederne nu kan fordele bonusser helt frit.

Rangordningen har længe været kontroversiel hos Microsoft, og ifølge en grundig Vanity Fair-artikel, baseret på mange interviews med Microsoft-ansatte og indblik i interne dokumenter, blev rangordningen udpeget som den mest destruktive proces hos Microsoft.

I stedet for at fokusere på at gøre det bedre end konkurrerende it-firmaer, var der fokus på den interne konkurrence, så man ikke endte blandt dem, der blev stemplet som en dårlig medarbejder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Jacobsen

Aner ikke et klap om hvad de snakker om. Det er så alt ødelæggende for en virksomheds moral og evne til at arbejde sammen. Medarbejdere består af mange typer mennesker. Der er introverte og extroverte personer. Der er personer som er ekstremt egenrådige og folk der bare vil have lov at sidde og lave deres job til perfektion. Hvad sker når der kun er en flok højtråbende aber tilbage i biksen som ikke er i stand til at lave et ærligt stykke arbejde, men fordi de "har performet" bedre end de andre er de andre blevet fyret, så nu er der ingen til at lave det reelle arbejde.
Alle typer mennesker er brugbare i en virksomhed og stackranking eller en hvilken som helst affart heraf er ikke i stand til at tage højde for det. Så alle dem med egne agendaer og personlige mål vil per automatik gøre alt hvad de overhovedet kan for at undgå at "falde under stregen" - inkl at smide nogle af deres egne kolleger derned med vilje. Problemet er selvfølgelig bare at rigtigt mange af de mennesker der opfører sig sådan har en specifik persontype - nemlig den beskrevet ovenfor. Og en virksomhed får desværre aldrig rigtigt lavet noget når der kun er den slags ansat - der er ingen der vil smøge ærmerne op og skælder hinanden ud fordi de ikke tager ansvar.

Men de lærer det nok desværre aldrig - AOL har jo lige annonceret et lignende tiltag med at rangordne deres medarbejdere efter en normalkurve. - Sjovt nok medfører det at godt performende medarbejdere pludselig bliver rangeret som middel af deres ledere fordi de SKAL rangordne ud fra hinanden. Hvad der så var glemt var at fortælle medarbejderne at det blev brugt til at udvælge dem der skulle fyres. Der har sjovt nok lige præcis i går været en artikel om det på businessweek.com. http://www.businessweek.com/articles/2013-11-12/yahoos-latest-hr-disaste...

  • 16
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize