Microsoft dropper Enterprise-licenser til virksomheder med færre end 500 brugere

Der bliver kun mulighed for at forlænge en Microsoft Enterprise Agreement én gang mere, før det er slut, hvis man ikke har mere end 500 brugere.

Microsofts storkundelicensaftale skal nu kun være for ægte storkunder. De små og mellemstore virksomheder skal i stedet flyttes over på de mere abonnementslignende licensaftaler fra Microsoft. Det skriver The Register.

Ændringen gælder Microsofts Enterprise Agreement, som ifølge britiske Microsoft-partnere nu bliver ændret, så nuværende kunder maksimalt kan forlænge aftalen i 36 måneder.

Derefter vil det kun være virksomheder, som har mere end 500 brugere, der kan fortsætte med Enterprise Agreement-aftaler.

Microsoft har de seneste år ændret licensaftalerne, så de falder mere i tråd med selskabets ambition om at sælge løsningerne som tjenester, snarere end blot licenser. Derfor skelner visse af de nye licenser i mindre grad mellem, om en virksomhed kører serversoftware lokalt på egne servere eller i skyen hos Microsoft Azure eller hos en partner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Tobias Hansen

Microsoft har gang i en fornuftig udvikling, de O356 aftaler jeg har bekendskab med har været langt fornuftigere i driften end de tidligere modeller.

Maciej Szeliga

...som ikke bare kan hoppe på Microsofts skysovs bare fordi Microsoft siger vi skal.
Der kan være juridiske årsager, der kan være tekniske årsager og så kan det bare være at vi foretrækker at køre tingene selv (og med den oppetidsstatistik de tre største Cloud udbydere præstere indtil videre så er det mærkligt at nogen vil køre det hos dem når det nu koster kassen).

Christian Nobel

Ja det er muligt at driften bliver billigere, men hvad med mig som bruger? Vi er også blevet tvunget over i Office356. Det er en utålelig langsom løsning i forhold til den lokale webmail løsning vi havde før.

Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så må man finde et andet, eller selv bage sine brød.

Bare at blive ved med bruge penge i bageriet, og samtidig brokke sig, er ikke vejen frem.

Jørgen Henningsen

Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så må man finde et andet, eller selv bage sine brød.
Bare at blive ved med bruge penge i bageriet, og samtidig brokke sig, er ikke vejen frem.


Det har jeg da også gjort. Var inde og brokke mig hos IT. De kendte godt problemet, men det var vist kun mig som havde påtalt det. Problemet er mere, at almindelige windows brugere er opdraget til at IT generelt kører meget langsomt, så de klager ikke.
Jeg har så fundet mail klienten Geary. Den ser fornuftig ud.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017