Microsoft dropper Bitcoins som betalingsform i Windows Store

Bitcoin-betaling i Windows Store er kun en få år gammel funktion, men er nu suspenderet uden nærmere forklaring.

Opdatering 15.03: Microsoft har siden meddelt, at Bitcoin-blokering var en fejl.
Læs opfølgningen her

Microsoft tager ikke længere imod Bitcoins som betaling for digitalt indhold.

Det skriver blandt andre The Register.

Læs også: Microsoft tager nu imod bitcoin for digitalt indhold

I en meget kort meddelelse informerer webshoppen om, at Bitcoins ikke længere accepteres, og at eventuel indestående kan bruges i butikken, men ikke trækkes ud.

Der lød ellers ambitiøse toner, da Microsoft i november 2014 meddelte, at man ville tage imod Bitcoins for digitalt indhold.

Læs også: Bill Gates: Bitcoin er en overlegen valuta

»Brugen af digitale valuta som Bitcoins er - om ikke mainstream - vokset ud over de tidlige entusiaster. Vi forventer, at væksten vil fortsætte, og ved at lade folk bruge Bitcoins til at købe vores produkter og tjenester kan vi være ved fronten af den trend,« forklarede chefen for webbutikken Eric Lockard dengang.

Version2’s egen nyhed om beslutningen kaldte det da også en ‘milepæl’ i Bitcoins historie.

Læs også: Første danske hushandel med betaling i Bitcoin

Hvad der så præcist har ændret sig siden er endnu uklart. Microsoft har ikke udstedt nogen formel forklaring på, at Bitcoin-brugere ikke længere kan spendere deres virtuelle valuta på Windows-apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Så bliver det ikke til en opgradering af Actionpack. Det bliver nok dødstødet for mig.

Selv om man får meget i skyen, så er det eneste program som er pengene værd Visio. Resten køre nu på Linux og Opensource og Google. Data ved MS kan man jo ikke regne med, så nu har jeg købt uanet mængder, hvad det så end er ved Amazon til 400 kr. årligt. Så er der 3000 kr. årligt til den ene Windows licens jeg behøver (SPIL).

http://www.wired.com/2015/03/amazon-unlimited-everything-cloud-storage/

 • 0
 • 10
#2 Jesper Hansen

Så bliver det ikke til en opgradering af Actionpack. Det bliver nok dødstødet for mig.

Ren nysgerrighed, hvad er det i en Action Pack du har brug for? Og er det ikke kun til firmaer?

Selv om man får meget i skyen, så er det eneste program som er pengene værd Visio.

Visio er ikke en del af Action Pack (O365 E3). Den købes helt seperat.

Data ved MS kan man jo ikke regne med, så nu har jeg købt uanet mængder, hvad det så end er ved Amazon til 400 kr. årligt.

Hentyder du her til OneDrive der gik væk fra at være ubegrænset? Guess what, Amazon har taget samme forbehold i deres TOS. Rent lovmæssigt er Amazon også underlagt de samme love som MS, så hvis det er NSA du er bange for ændrer det ikke noget.

Så er der 3000 kr. årligt til den ene Windows licens jeg behøver (SPIL).

Hvorfor betaler du 3000 kr/år for én Windows licens?

Og slutteligt.. Hvorfor er det så slemt at du ikke kan betale med BTC hos Microsoft, når du heller ikke kan hos Amazon? Er det ikke bare en dårlig undskyldning, for endnu et negativt indlæg om MS fra din side?

 • 8
 • 0
#3 Bent Jensen

" Så bliver det ikke til en opgradering af Actionpack. Det bliver nok dødstødet for mig.

Ren nysgerrighed, hvad er det i en Action Pack du har brug for? Og er det ikke kun til firmaer? " Jo, har også firma, er det ikke meget normalt ?

" Selv om man får meget i skyen, så er det eneste program som er pengene værd Visio.

Visio er ikke en del af Action Pack (O365 E3). Den købes helt seperat.

" Der var nu en Visio licens med til intern brug sidste gang jeg så efter. Men du kan have ret. MS laver om i regler og licener så man næsten kan certificeres i det separat.

" Data ved MS kan man jo ikke regne med, så nu har jeg købt uanet mængder, hvad det så end er ved Amazon til 400 kr. årligt.

Hentyder du her til OneDrive der gik væk fra at være ubegrænset? Guess what, Amazon har taget samme forbehold i deres TOS. Rent lovmæssigt er Amazon også underlagt de samme love som MS, så hvis det er NSA du er bange for ændrer det ikke noget. "

"Unlimited" som "Unlimited" Hvis du læser hvad de skriver om brug og misbrug, så kan du gemme løs som privat som du lyster. De begrænser forbrug ved at lave en begrænsning i op og download hastigheden. Så det kan ikke bruges til stream, og du må ikke dele alle dine film. Men du kan lægge ISO af alle din film og musik op til backup, det tager så nok nogen måneder. " Så er der 3000 kr. årligt til den ene Windows licens jeg behøver (SPIL).

Hvorfor betaler du 3000 kr/år for én Windows licens? " Når man ikke bruger Azure delen, er det der ikke mange af licenserne ud over en enkelt Windows man kan bruge. Min pointe var at jeg kunne købe en Windows til 1500,-, også efter 1-2 år også et sæt 3D briller for det jeg har sparet.

"Og slutteligt.. Hvorfor er det så slemt at du ikke kan betale med BTC hos Microsoft, når du heller ikke kan hos Amazon? " Det er mere den måde de ændre politik fra dag til dag, så man som forhandler ikke kan eller sælge deres produkter uden at brændne fingere. Som med deres nu total opgivelse af telefoner. Hvor alle som har købt eller brugt tid på udvikling bliver ladt i stikken. Den lovedet win10 til telefoner kommer nok til en eller 2 modeler, men så det det også glemt, som RT og CE før. Eller Xboxs one, som nok også er på vej i graven, meget før tid.

" Er det ikke bare en dårlig undskyldning, for endnu et negativt indlæg om MS fra din side? " Jo er lidt negativ over MS, da jeg har oplevet deres politik og produkter på nær holdt. Hvor det tit har været et ufærdigt produkt fyldt med fejl, som Vista, eller MCE som blev solgt og hvor man som levendør skulle prøve at ryde op efter det. Eller hvor en opdatering har lagt en server ned, fordi MS menter deres driver var bedre... .Listen er lang,

 • 1
 • 3
#4 Jesper Hansen

Jo, har også firma, er det ikke meget normalt ?

Jo bestemt. Men nu er Action Pack jo ikke noget du alligevel havde kunne købe igennem Windows Store, så vidt jeg ved. Så hvordan har situationen ændret sig? Uden at vide det 100% så mener jeg endda man aktiverer og betaler det igennem sit MS partner membership.

"Unlimited" som "Unlimited" Hvis du læser hvad de skriver om brug og misbrug, så kan du gemme løs som privat som du lyster. De begrænser forbrug ved at lave en begrænsning i op og download hastigheden. Så det kan ikke bruges til stream, og du må ikke dele alle dine film. Men du kan lægge ISO af alle din film og musik op til backup, det tager så nok nogen måneder.

Men de forbeholder sig stadig retten til at lave om på "unlimited". Det var pointen.

Når man ikke bruger Azure delen, er det der ikke mange af licenserne ud over en enkelt Windows man kan bruge. Min pointe var at jeg kunne købe en Windows til 1500,-, også efter 1-2 år også et sæt 3D briller for det jeg har sparet.

Så de 3.000 kr du påstår at betale, er for Action Pack'en? Altså en hel masse andre ting end kun Windows.......

Spiller du mange spil på din firma PC egentlig?

Det er mere den måde de ændre politik fra dag til dag, så man som forhandler ikke kan eller sælge deres produkter uden at brændne fingere.

Sjovt, det fungerer fint for tusindvis af firmaer over hele kloden. Men ja, hvis man absolut ikke vil have ændringer i verden, så kan man lige så godt opgive. Tiderne og markederne ændrer sig hele tiden, og det går hurtigt i de her år.

om med deres nu total opgivelse af telefoner. Hvor alle som har købt eller brugt tid på udvikling bliver ladt i stikken. Den lovedet win10 til telefoner kommer nok til en eller 2 modeler, men så det det også glemt, som RT og CE før. Eller Xboxs one, som nok også er på vej i graven, meget før tid.

Kan jeg få lov at kigge med i din krystalkugle? Der er ikke noget som helst af det du siger der, der er fakta. Stop med at tro på alt hvad du læser på internettet.

Jo er lidt negativ over MS, da jeg har oplevet deres politik og produkter på nær holdt. Hvor det tit har været et ufærdigt produkt fyldt med fejl, som Vista, eller MCE som blev solgt og hvor man som levendør skulle prøve at ryde op efter det. Eller hvor en opdatering har lagt en server ned, fordi MS menter deres driver var bedre... .Listen er lang,

Jeg arbejder til dagligt med MS infrastruktur, så jeg oplever det skam også på nært hold. Og ja der er da fejl og til tider frustrationer (dog mest pga licenser og den måde MS fungerer internt på, synes jeg). Men så længe man bare sidder og brokker sig på et tilfældigt forum, så hører MS det altså ikke. Og jo, de lytter skam til kritik, så længe man er konstruktiv - et punkt din kritik herinde ofte halter efter på..

Og så var det i øvrigt en fejl det hele. De accepterer stadig BTC i Windows Store: http://www.theverge.com/2016/3/14/11224648/microsoft-windows-apps-bitcoi...

Så køb du bare din Action Pack.

 • 2
 • 0
#5 Bent Jensen

Sjovt, det fungerer fint for tusindvis af firmaer over hele kloden.

Mest kun i EU og USA, resten af Verden rykker væk fra denne regeringsovervågnings software. Som Nord Koreas udgave af linux eller omvent.

Men det var nu ikke for at starte en debat om softwaren, som mange gange er fint nok, især den del som de tilkøbt sig ude i byen. Som Visio. Men mere en overordnet konstatering af at MS bliver mere og mere maginaliseret, med undtagelsen af desktop. Så med dødstødet mente jeg, når jeg ser på hvad jeg har at bruge MS til i dag, så er det meget lidt. For 2-3 år siden have jeg 6-8 Windows maskinner i huset, nu har jeg kun 3. resten køre Ubuntu versioner. (I skal lige prøve mint, det spiller.)

En af mine naboer kom i dag, d.d. men en tablet med windows som han have fået smidt i nakken under black friday, men han kunne ikke få den til at "virke" Vi byttet rundt med en gammel 2 år gammelTablet med andriod 4.2, den kunne han bruge.

Det er bare for at vise hvordan tingene står idag, det er MS der er den lille, og som bliver fravalg, ikke fordi OS ikke virker, men fordi programmerne ikke er der og ligner dem på telefonen. Det meste foregår i skyen, med undtagelse af SPIL, og her har MS stadig en markedsandel for dem som ikke spiler konsolspil.

"Kan jeg få lov at kigge med i din krystalkugle? Der er ikke noget som helst af det du siger der, der er fakta. Stop med at tro på alt hvad du læser på internettet."

Min krystalkugle er nu bedre end mange af de annelyser som kommer fra firmaer som spår om at om 3 år har MS Mobile 40% af marked, det er hvis nu. Har ser på Windows CE siden Loox på Simens, hvor de også satte alt ind på at vinde markedt, men i stedet efterlod alle med ubruge hardware. Nu droper de så Mobil da de har tabt, og prøver med IoT, men her vil de også tabe eller aldrig komme ind på market. Da windows i ALLE versioner bare bruger for mange resurser. Hvorfor skal man også betale en licens til MS for at bruge sin brødrister ?

http://www.version2.dk/artikel/kommentar-rodet-strategi-efterlader-windo...

Så Windows og MS bløder, og skal til at genfinde sig selv, og det igen på et market som med den 1 Dos. Måske lykkes det, de prøver ihærdigt. men ellers synker de brænden til bunds ved siden af Nokia. Men om det kan ske med aktionære og ikke visonære folk ved roret ved jeg ikke, selv om den nye direktør er et langt bedre end floppet. Vi får se.

 • 0
 • 3
#8 Bent Jensen

Af dig eller MS ?

MS bløder lagt mere end vi kan se. Som TDC og fastnet telefonen. De tjener stadig mange penge på et gammel og forældet produkt, der kommer noget udskitning men ikke mange nye.

Var lige nord på ved fammilje og venner, hvor en have købt en IMac, og var meget glad for den. Det virkedet bare. Nogen lidt tætttere på som jeg kom til at tale strømpriser med de have købt en Ipad, og sparet 1000,- kr. om året på EL da de før have tændt PC som det første om morgen.

Så at du ikke følger jeg bliver savnet er OK, Nokia have jo også størelse og momnentum til at vælge et OS som ingen gav have :-(

At du/i føler at jeg er efter MS, det er rigtigt som de stadig største levendøre har de en "pligt" til ikke at levere meget lort, hvor der skal et 3 parst sikkerhed software (som de selv ejer noget af) til for at folk føler sig sikker. Samt at mennesker er blevet opdraget til bare at klikke ok, fordi der puffer skærme op i øst og vest.

Da de solgte deres OS til marketing for at tvinge os til at købe tablet og telefoner ved dem, så midstet de også min loyalitet. At jeg skulle leve med et lorte GUI fordi de ikke kunne finde ud af at sælge telefoner og tablet. ! Derfor er jeg ved at flyttet over på Ubuntu versioner, jeg vil anbefale at prøve mint version som køre rigtigt fint på et desktop, prøv det. Iforhold til for 4-6 år siden så mangler jeg ikke noget, da jeg alligvel bruger skyen, TS og TV.

Synes at MS har været inovative og stadig er det, derfor blev jeg ked af at de droppet det eneste som gav en forskeld på konsol marked, nemmelig deres kinetik. Og glæder mig også til deres brille. Men de har også lavet så meget lort, at man skal være fanboi for at forsvare dem. ER det ikke meget sigende at de flest har valgt MS fra, lige så snart der var et alternativ, og man ikke stolede på MS som OS på en telefon ?

Hvor langt tid skal en MS tablet bruge for at komme til live. Har lagt den til side i går med opdateringer, og den var helt flad her til morgen. Det er godt jeg ikke var på ferie. Pjat. VIl aldrig kun tage en MS tablet med, skal være væk over en uge før jeg gider at tage lader med til min gammel Nexus.

Men seriøs var langt tid skal jeg vente før jeg kan starte den, det lille hul for oven er det til at resete den ?

 • 0
 • 3
#9 Thomas Andersen

Af dig eller MS ?

Af mig (ved ikke om Microsoft vil savne dig).

Er så træt at folk som dig der altid skal prædikerer for alternative valg hver gang der er en artikel om Microsoft. Og som regel altid off topic. -År efter år efter år...

Denne artikel handler om Bitcoin, og det er stortset det eneste du ikke har nævnt noget om i dine skrifter.

 • 1
 • 0
#10 Jesper Hansen

MS bløder lagt mere end vi kan se. Som TDC og fastnet telefonen. De tjener stadig mange penge på et gammel og forældet produkt, der kommer noget udskitning men ikke mange nye.

Det fortæller alt om hvor lidt du ved om MS. Samme sang vi har hørt de sidste mange år, fra folk som dig, og alligevel peger tallene gang på gang i den anden retning.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere