Microsoft og Docker vil skabe standard for containere i skyen

Illustration: Gerain0812 / Bigstock
Cloud Native Application Bundle skal gøre det muligt at afvikle container-programmer i mange miljøer.

Microsoft og Docker vil skabe en standard for udrulning af applikationer til skyen.

Ifølge de to firmaer skal det være en open source og leverandør-uafhængig specifikation til at pakke og afvikle distribuerede applikationer. Det skriver Infoworld.

Læs også: Kubernetes rykker ind på første klasse i Microsofts sky

Standarden har fået navnet Cloud Native Application Bundle (CNAB) og skal gøre det muligt at køre container-baserede applikationer i forskellige slags afviklingsmiljøer, fra Docker på en arbejdsstation til Kubernetes i skyen.

Læs også: Docker får Kubernetes med i lasten

Specifikationen beskriver 'bundles', som er en mængde af resurser som udgør et program. Bundles beskriver også, hvorledes applikationen skal installeres, opdateres eller fjernes, og hvordan den flyttes mellem forskellige miljøer, også når miljøet ikke er forbundet til netværk, som ved såkaldte 'air gab'-systemer.

Det skal også være muligt at underskrive og verificere bundles med en digital signatur, også i de tilfælde, hvor det underliggende system ikke selv understøtter denne mulighed.

Der findes allerede tilsvarende teknologier, såsom Kubernetes Helm, der beskriver hvordan flere containere kan sammensættes til en applikationsstak. Men CNAB retter sig imod et bredere set af anvendelser, og kan også benyttes til anden software end Kubernetes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder