Microsoft og Docker vil skabe standard for containere i skyen

Illustration: Gerain0812 / Bigstock
Cloud Native Application Bundle skal gøre det muligt at afvikle container-programmer i mange miljøer.

Microsoft og Docker vil skabe en standard for udrulning af applikationer til skyen.

Ifølge de to firmaer skal det være en open source og leverandør-uafhængig specifikation til at pakke og afvikle distribuerede applikationer. Det skriver Infoworld.

Læs også: Kubernetes rykker ind på første klasse i Microsofts sky

Standarden har fået navnet Cloud Native Application Bundle (CNAB) og skal gøre det muligt at køre container-baserede applikationer i forskellige slags afviklingsmiljøer, fra Docker på en arbejdsstation til Kubernetes i skyen.

Læs også: Docker får Kubernetes med i lasten

Specifikationen beskriver 'bundles', som er en mængde af resurser som udgør et program. Bundles beskriver også, hvorledes applikationen skal installeres, opdateres eller fjernes, og hvordan den flyttes mellem forskellige miljøer, også når miljøet ikke er forbundet til netværk, som ved såkaldte 'air gab'-systemer.

Det skal også være muligt at underskrive og verificere bundles med en digital signatur, også i de tilfælde, hvor det underliggende system ikke selv understøtter denne mulighed.

Der findes allerede tilsvarende teknologier, såsom Kubernetes Helm, der beskriver hvordan flere containere kan sammensættes til en applikationsstak. Men CNAB retter sig imod et bredere set af anvendelser, og kan også benyttes til anden software end Kubernetes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere