Microsoft: Der bliver ingen Beta 2 af Windows 7

Microsoft har tænkt sig at gå direkte fra den nuværende betaversion til Release Candidate, men vil stadig ikke sætte en udgivelsesdato.

Der bliver ingen Beta 2 af Windows 7. I stedet vil Microsoft gå direkte fra den nuværende betaversion til den såkaldte Release Candidate og derfra direkte til at frigive Windows 7.

Det oplyste Steven Sinofsky, som er chef for udviklingen af Windows 7, på projektets weblog fredag.

Han vil dog ikke sætte en dato på hverken udgivelsen af Windows 7 Release Candidate, RC, eller på den færdige version af Microsofts nye styresystem.

Forgængeren Windows Vista endte med at blive omkring to år forsinket og udkom mere end fem år efter Windows XP. Den opdateringscyklus står i skarp kontrast til både de styresystemer, Microsoft konkurrerer med på desktoppen, og med Microsofts egne ambitioner.

»Vi har erkendt, at frigivelsen af en ny version af Windows ikke er noget, Microsoft gør alene, men snarere noget vi gør, som en del af det samlede pc-økosystem,« skriver Steven Sinofsky.

Derfor har Microsoft lovet, at Windows 7 skal komme på markedet senest tre år efter udgivelsen af Windows Vista.

Millionvis af beta-testere

Microsoft frigav et tidligt preview af Windows 7 beregnet på softwareudviklere i september sidste år. Den blev fulgt i begyndelsen af januar med den officielle betaversion.

Betaversionen er ifølge Microsoft blevet downloadet af flere millioner brugere, efter selskabet gjorde den offentligt tilgængelig. Den offentlige betatest er beregnet på at give Microsoft feedback, som skal få identificeret og rettet så mange fejl som muligt, inden selskabet går videre med den næste milepæl.

Mens Windows Vista udkom i to betaversioner, så bliver der kun én betaversion af Windows 7. Den næste milepæl bliver derfor Windows 7 Release Candidate, og den vil der også kun blive én af.

Betaversionen udløber i august, og det er derfor sandsynligt, at Windows 7 RC bliver frigivet inden da. Microsoft vil også gøre Windows 7 RC tilgængelig som download for brugere, som er interesseret i at teste styresystemet.

Release Candidate-udgaven er kun beregnet til at finde og rette alvorlige fejl. Når Microsoft frigiver denne udgave, vil al funktionalitet og design i Windows 7 være låst fast.

Windows 7 RC vil derefter blive fulgt af Release To Manufactoring, RTM, som er den endelige udgave, som bliver sendt ud til pc-producenterne. Derefter bliver den endelige udgave sendt ud til detailhandlen. Det sker typisk senest et par måneder efter RTM-udgaven bliver frigivet.

Alt i alt kan Microsoft se ud til at være på vej til at ville holde tidsplanen for at frigive Windows 7 mindre end tre år efter Windows Vista, hvor RTM-udgaven var klar i november 2006.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jakob Bruun Hansen

En betaversion og en RC? Det er godt nok en dyr opdatering af Vista. Først udgiver man et halvfærdigt operativsystem efter 6-7 års udvikling, og når man så får det til at virke sådan nogenlunde efter to år mere, sender man så sine rettelser ud til sine kunder hurtigst muligt? Nej, man smækker et "Windows 7" skilt på, og ber folk om at betale en gang til.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere