Microsoft danner internt Rust-hold

Illustration: Pixabay.com-bruger terimakasih0
Fordele i forhold til sikkerhed og tillid, og muligheden for at udvikle sikker software med høj ydelse, er argumenterne bag softwarekæmpens nye tiltag.

Softwarekæmpen Microsoft vil bygge et hold, der skal understøtte anvendelsen af Rust, ved at forbedre compilere og værktøjer til firmaets egne udviklere, og holde kontakt med det bredere Rust-miljø. Det skriver Infoworld.

Microsoft mener, at Rust giver fordele i forhold til sikkerhed og tillid, og gør det muligt at udvikle sikker software med høj ydelse.

Firmaet har offentliggjort en jobannonce om softwareingeniører, der skal arbejde sammen med Microsofts udviklingsafdeling om forbedring af Rust-komponenter til interne hold på Windows- og Linux-platforme.

For nylig meddelte Microsoft at de mange api'er i Windows skal være nemmere at tilgå, blandt andet fra Rust. Mens api'erne kan benyttes uden krumspring fra C og C++, er det samme ikke tilfældet for andre sprog.

Læs også: Microsoft vil give nemmere adgang til Windows-api'er med metadata

Formålet er at give en komplet maskinlæsbar beskrivelse af Windows api'er i Microsofts ECMA-standardiserede CLI-format. Det skal gøre det muligt at anvende api'erne i andre sprog på en automatiseret facon.

Et projekt om Rust skal gøre det muligt at kalde et hvilket som helst Windows-api, med kode, der skabes i flugten ud fra metadata. Det skal gøre det muligt at kalde api'et på samme facon som kode i almindelige Rust-moduler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere