Microsoft danner internt Rust-hold

4. februar 2021 kl. 08:00
Microsoft danner internt Rust-hold
Illustration: Pixabay.com-bruger terimakasih0.
Fordele i forhold til sikkerhed og tillid, og muligheden for at udvikle sikker software med høj ydelse, er argumenterne bag softwarekæmpens nye tiltag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Softwarekæmpen Microsoft vil bygge et hold, der skal understøtte anvendelsen af Rust, ved at forbedre compilere og værktøjer til firmaets egne udviklere, og holde kontakt med det bredere Rust-miljø. Det skriver Infoworld.

Microsoft mener, at Rust giver fordele i forhold til sikkerhed og tillid, og gør det muligt at udvikle sikker software med høj ydelse.

Firmaet har offentliggjort en jobannonce om softwareingeniører, der skal arbejde sammen med Microsofts udviklingsafdeling om forbedring af Rust-komponenter til interne hold på Windows- og Linux-platforme.

For nylig meddelte Microsoft at de mange api'er i Windows skal være nemmere at tilgå, blandt andet fra Rust. Mens api'erne kan benyttes uden krumspring fra C og C++, er det samme ikke tilfældet for andre sprog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet er at give en komplet maskinlæsbar beskrivelse af Windows api'er i Microsofts ECMA-standardiserede CLI-format. Det skal gøre det muligt at anvende api'erne i andre sprog på en automatiseret facon.

Et projekt om Rust skal gøre det muligt at kalde et hvilket som helst Windows-api, med kode, der skabes i flugten ud fra metadata. Det skal gøre det muligt at kalde api'et på samme facon som kode i almindelige Rust-moduler.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger