Microsoft Danmark byder selv på at blive statslig Microsoft-konsulent

10 virksomheder er prækvalificeret til at byde ind på at levere Microsoft-konsulentydelser for 400 millioner kroner til staten. Se hvem, der ud over Microsoft selv, kæmper om de fem kontrakter.

Et omdiskuteret udbud af Microsoft-konsulentydelser til 400 millioner kroner, der først blev aflyst og siden genudbudt som hasteprocedure, er nået et skridt længere.

Læs også: Aflyst udbud af Microsoft-konsulenter til 400 mio. hastes nu igennem

Statens indkøb har nu prækvalificeret ti virksomheder, der har frist til at komme med deres bud til den 30. november. Virksomhederne er: Atea, CSC, Globeteam, IBM, KMD, Logica Danmark, Microsoft, et konsortium af Proactive og Installers, Rambøll Informatik og Siemens IT Solutions and Services.

En smule overraskende er Microsoft selv med på listen over prækvalificerede virksomheder, hvilket betyder, at Microsoft dermed agter at konkurrere med sine partnere.

Udbuddet kan dog ende med at blive langt større end de annoncerede 400-440 millioner kroner, hvis også kommuner, regioner, Danmarks Nationalbank og flere andre offentlige institutioner vælger at gøre brug af rammeaftalen.

Udbuddet har tidligere været kritiseret for at være i strid med en aftale om åbne dokumentstandarder, som Folketinget har indgået, men videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har afvist den kritik i et svar til Enhedslistens it-ordfører Per Clausen.

Han har så til gengæld spurgt finansminister Claus Hjort Frederiksen, om ikke man så burde lave et parallelt udbud af Microsoft-alternativer til 400 millioner kroner, hvilket ligeledes er blevet afvist.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Bjørklund

Umiddelbart virker det for mig usmart, at Microsoft blander sig i kanalen her. Den slags ender i normale tilfælde med at blive straffet hårdt, men det er klart, at jo stærkere ens monopol er, desto mindre er man sårbar over for en sådan straf. Det er muligt, at Microsoft mener, de er stærke nok nu til at tage kampen op mod deres egne ambassadører.

Men god forretningsetik kan det nu nok næppe beskyldes for at være.

Hvorvidt det så overhovedet er en god idé at lave en så stor rammeaftale i stedet for at splitte den op, er en ganske anden sag. Ofte viser det sig, at de ventede fordele og besparelser ikke helt viser sig alligevel. Hvis tanken holder, så kunne staten vel spare penge ved at samme alle sine indkøb hos én gigantisk leverandør. Så kunne de lave en femårsaftale (eller -plan måske). Men det er vist prøvet under et andet navn.

  • 0
  • 0
#3 Jesper Lund Stocholm Blogger

Umiddelbart virker det for mig usmart, at Microsoft blander sig i kanalen her

Der er andre lande, hvor Microsoft er langt mere aktiv på "konsulentfronten" end her i Danmark, så det kan være, at man er ved at skifte strategi herhjemme.

Men umiddelbart er det sjoveste sgu da, at Microsofts "Professor Moriarty" (IBM) er på listen.

Penge lugter tilsyneladende ikke (nok)

:o)

  • 0
  • 0
#4 Carsten Olsen

Hvad siger EUs konkurrence myndighed til dette ? Misbruger de skatteyderbetalte sovepiller?

Jeg foreslår 100% nedskæring (lukning) af konkurence styrelsen. Produktet af konkurrencestyrelsens arbejde =0, så bør mængeden skattekroner også være =0!!!.

Vi har altså en situation hvor de eneste konsulenter der kan få del i 400MKR, er dem som kan få presset et SW-projekt til at passe med et privat firmas(Microsoft) API.Hvordan kan det være 400MKR værd for skatteborgerne, at financierer Microsoft lock-in???. Jeg har selv (lavpraktisk)eksperimenteret med at køre 100% uden, og fundet ud af,at fri software kører langt bedre!!!

Hvis jeg giver udstryk for mit (sande)mishag med denne konstruktion, bliver mit indslag straks fjernet af moderatoren. Kunne version2 ikke indfører ydringsfrihed, vi lever jo i informationstiden (2010)??.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere