Microsoft-chef: Pc-producenterne er over et år bagud med hardwaren til Windows 8

Illustration:
WPC 2013: Microsofts COO, Kevin Turner, erkender, at pc-producenterne er mere end ét år bagud i forhold til, hvor Microsoft gerne ville have haft hardwaren til Windows 8.

HOUSTON. Pc-producenterne og ikke mindst Intel er bagud i forhold til at levere de produkter, Microsoft havde håbet på op til lanceringen af Windows 8 i efteråret 2012.

Illustration: Microsoft

Det erkendte Microsofts direktør med ansvaret for strategi, salg og daglig drift, Kevin Turner, i sin tale til deltagerne på selskabets årlige partnerkonference, som finder sted i denne uge i Houston.

Han pegede blandt andet på, at Microsoft nu har lanceret Windows til både x86-processorer og til ARM-arkitekturen, men på sidstnævnte er der lang vej i mål.

»Vi har ændret hele økosystemet, men vi kommer ikke til at se belønningen før om 6, 12 eller måske 24 måneder. Vi ville gerne have set Clovertrail på markedet op til vores lancering af Windows 8,« sagde Kevin Turner.

Clovertrail er den nye generation af Atom-processorer, designet som system-on-chip, som er særligt egnede til tablets. De færdige processorer var imidlertid ikke klar til lanceringen af Windows 8, så butikkerne havde meget få Windows 8-baserede tablets på hylderne de første måneder.

Flere analysefirmaer har gennem de seneste måneder givet Windows 8 en del af skylden for, at pc-salget er faldet i forhold til tidligere. Windows 8 er imidlertid anderledes, fordi det i høj grad henvender sig til ny hardware, som er mere mobilt og bedre understøtter touch. Og på den front mangler Microsofts ellers trofaste hardwarepartnere at følge trop.

»Økosystemet er halvandet til to år bagud i forhold til, hvor vi gerne ville se dem. Men de skal nok indhente os,« forsikrede Kevin Turner.

Opsangen til partnerne fra Kevin Turner bliver dog glattet noget ud, da Version2 efterfølgende spørger Julie Bennani, chef for Microsoft Partner Network, hvorfor hardwarepartnerne ikke er sprunget med på vognen så hurtigt, som Microsoft ifølge Kevin Turner gerne havde set det.

»Vi havde en meget klar vision, og det var også derfor, vi satsede og byggede vores egen enhed (Surface, red.). Det var et kraftigt signal. Men vi har lange gode partnerskaber, og vi ved også, at vi ikke er alene om at være innovative. Vores partnere har også præsteret nogle rigtigt gode nye formater for pc'en. Windows 8 var blot en enorm omstilling,« siger Julie Bennani til Version2.

Det er ikke kun Windows 8, som ikke er helt der, hvor Microsoft gerne ville se markedet, selvom flere af Microsoft-direktørerne på konferencen påpegede, at Windows Phone havde nået en milepæl.

»Windows Phone er nu det tredjestørste mobilstyresystem. Men lad os bare være ærlige. Der er ret langt op til nummer to,« sagde Kevin Turner.

Mobilitet er én af fire ben, som skal bære Microsofts strategi fremover, og derfor har selskabet ifølge Kevin Turner ikke tænkt sig at give op på smartphones eller tablets.

Tværtimod benyttede han også lejligheden til at afsløre et par reklamefilm, hvor Microsoft satte Surface op mod iPad, som blev personificeret gennem en opgivende Siri-stemme til stort bifald fra hjemmebanepublikummet, som på konferencen havde mulighed for at købe netop Surface til spotpris og derfor næppe var negativt indstillet over for Surface.

Version2's rejseomkostninger i forbindelse med dækningen af Microsoft Worldwide Partner Conference 2013 i Houston er betalt af Microsoft Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Patrick Moog

Samtidigt hos Google... Er Chromebooks nu den hurtigts sælgende PC på markedet og går stik imod resten af udviklingen.

Tror lige du skal prøve at læse artiklen igen... hurtigst voksende og mest sælgende er ikke det samme. En mus kunne godt fordoble sin størrelse på en time, men den vil stadig ikke være så stor som en elefant. Derudover handler artiklen om sub $300 markedet...

 • 3
 • 0
#5 Björn Sveinbjörnsson

Hej

Verden ændrer sig. Jeg bor i Lund i Sverige og var i Elgiganten i går og det var en oplevelse. Der er et Microsoft bord med Surface RT. Der er to gange med almindelige laptops med Win8. Nogle med touch skærm, andre uden. Det var ikke een der kiggede på Win8 maskinerne. Lad mig gentage. Ikke een.

Apple har sin lille butik i butiken. Der var masser af folk der kiggede på deres udvalg af produkter.

Der findes også et dedikered Chromebook bord med Samsung ARM, HP og Acer. Og der var mange nysgerrige der kiggede på dem. En ældre mand skulle købe en laptop. Han gik ud med en Chromebook (Acer) og en iPad mini.

Og dette under et kort besøg i butiken.

Det er otroligt hvor hurtigt verden forandrer sig.

Jeg laver software for skolverden, bl.a. i Sverige. Der vinder Chromebook mark. Se her:

http://www.jenseneducation.se/Gymnasium/Att-ga-pa-JENSEN-/Vad-handlar-JE...

Mvh, /björn

 • 6
 • 1
#7 Patrick Moog

Det er jo nok kun mig, der har lavet et fantastisk koncept med kode ideer, hvor enten koden blev for kompleks, eller hardware ikke kunne følge med ? Begynderfejl, MS, pinligt.

Microsoft har jo med deres Surface Pro bevist at det sagtens kan lade sig gøre at lave noget ordentlig hardware til en Windows maskine, hvor performance er i top og kvaliteten ikke føles som "Fisher Price", hvorfor kan Acer, Asus, Dell, HP og de andre så ikke?

 • 1
 • 3
#8 Gert Agerholm

Jeg laver software for skolverden, bl.a. i Sverige. Der vinder Chromebook mark

Jeg kender ikke noget ti skoleverden i Sverige også kun lidt i DK (med hensyn til IT), men det jeg har hørt er at elever IKKE må kunne gå på internettet ved terminsprøver og eksamen. De må bruge egen PC, men som sagt ingen internet adgang. Kender en skole hvor man åbner op for ordbogen, men resten er lukker.

Og hvordan håndterer en Chromebook det? Mig bekendt ligger alle applikationer i princippet i skyen, eller er der sket ændringer i konceptet?

 • 0
 • 0
#9 Björn Sveinbjörnsson

Disclaimer: Nu arbejder jeg ikke direkte i skolverden. Jeg laver software der bruges i skolverden.

Når det er sagt så ved jeg at måden man bruger IT+Internet kan variere mellem skoler. Nogle bruger Google Docs, bl.a. for at dele dokumenter - samarbejde. Andre bruger stationere computere men laptops er det mest brugte. Speciellt indenfor den model der kaldes "one-to-one". Altså een computer per elev. At søge information på internet er noget eleverne lærer sig. Også kildekritik. Så internet er en del af undervisningen. Hvordan adgangen styres ved jeg ikke.

En Chromebook kan godt køre applikationer "off-line", dvs uden internetadgang hvis de er lavet på den måde. Google Docs fungerer offline og synkroniserer automatisk når den er online.

Mvh, /björn

 • 0
 • 0
#10 Anne Pedersen

Tror Turner har ret i, at der er meget langt frem til iOs og Android... Begge er jo langt foran på markedsandele, men synes alligevel jeg kender en del, der har en Nokia Lumia og er glade for Windows.

Når man ser præsentationer som f.eks. her hos Fona (http://www.fona.dk/maerker/windows8/), så imponerer de da også umiddelbart. Bare ikke nok til at udskfite min iPhone ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere