Microsoft-bug nedgraderer Windows 10-licenser

Illustration: photogearch/Bigstock
Uheldige Windows 10 Pro-brugere oplevede i denne uge, at deres licens var blevet nedgraderet eller deaktiveret som følge af en server-fejl ved Microsoft. Den er nu løst, melder virksomheden.

En fejl i Microsofts servere var tilsyneladende skyld i, at Windows 10 Pro-brugere fik at vide af Windows, at deres licens enten var blevet deaktiveret eller nedgraderet til Windows 10 Home.

Det skriver The Register.

I går aftes skrev Microsoft, at de arbejdede på at løse fejlen, som havde ramt et »begrænset antal Windows 10 Pro-brugere.«

Senere på aftenen kunne de så oplyse, at fejlen er blevet rettet, og at ramte brugere vil få løst problemet automatisk i løbet af den næste 24 timer.

Læs også: Microsoft vil bruge Google-teknik for at få fart på Windows 10 igen

Til at starte med lignede det, at fejlen hang sammen med den nye 'Insider Build 18277,' der lige var blevet udgivet. Det viste sig derimod, at problemet også ramte brugere uden for Windows Insider-programmet.

Problemet skyldes ifølge brugere, der har været i kontakt med Microsofts support-afdeling en fejl i Microsofts aktiveringsservere for Pro-udgaven af Windows.

Læs også: Microsoft stopper Windows 10-opdatering efter meldinger om slettede dokumenter

Microsoft har oplevet en lind strøm af problemer i forbindelse med Windows 10 i løbet af de sidste mange uger. Oktober 2018-opdateringen er således endnu ikke blevet udgivet, efter Microsoft måtte udskyde den som følge af en række alvorlige problemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere