Microsoft bruger Pepsi-metoden mod Vista-skeptikere

Brugere, der hævdede at foretrække Windows XP frem for Vista, havde intet imod Vista forklædt som en ny version af Windows.

Pepsis udfordring om blindsmagning af Pepsi Cola mod Coca-Cola er en klassiker inden for moderne markedsføring og en lektion i, hvordan forbrugerne kan blive snydt af deres egne smagsløg.

Microsoft har nu kopieret den samme model i et forsøg på at illustrere over for de brugere, der stædigt insisterer på, at Windows XP er bedre end Windows Vista.

Softwaregiganten lod mere end 120 pc-brugere få lov til at prøve en kommende version af Windows med kodenavnet Mojave, skriver nyhedstjenesten CNET.

I virkeligheden var der tale om Windows Vista, men det fik brugerne først at vide, efter de havde givet deres mening om Mojave til kende.

Ifølge Microsoft var flertallet af de XP-brugere, der før testen havde angivet, at de ikke kunne lide Windows Vista, begejstrede for det 'nye' styresystem.

Microsoft vil nu lancere en ny markedsføringskampagne baseret på Mojave-forsøget som forsøg på at rette op på den skepsis, mange brugere fortsat har over for Windows Vista.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Steen Poulsen

Jeg kan kun sige, at de praktiske problemer med at få kunders gamle software til at virke under vista, taler sit eget sprog, standart fil lokationere er flyttet, begrebet statiske-link forvirrer, man kan ikke installere programmerne under vista o.s.v. listen af "tekniske" problemer er mega lang. - DERFOR - er vista noget bæ. Og de fleste mennesker kan lide at ting har deres plads. I Vista er alt flyttet rundt. Det forvirrer ekstremt meget. Det kan godt være at Vista's indretning logisk set er bedre en tidliger versionere af Windows. Men det gælder jo kun for folk der aldrig har set en computer før. Og der er jo nok ikke ligefrem målgruppen af kunder. - Derfor er vista noget lort. Jeg har prøvet at presse så mange som muligt til at bruge vista - og man bliver altså meget upopulær på det! - Det virker ikke (-som det plejer-) Jeg kan ikke finde ..... - Mit program kan ikke installere ... Hvis folk har lyst til at skifte bilmærke, skal de nok selv bestemme til hvilket og hvornår. Med Vista, har MS lavet et "bilmærke skift" - bare uden kundernes samtykke - Det er det der er problemet med Vista.

Torben Mogensen Blogger

Det, du beskriver, er at Vista er anderledes end XP, ikke nødvendigvis, at den er dårligere. Hvorvidt Vista er bedre eller dårligere end XP skal jeg ikke udtale mig om, da jeg kun har begrænset erfaring med Vista.

Men det er farligt for MS at gøre tingene alt for anderledes, end deres kunder er vant til. For hvis kunderne skal skifte til noget meget anderledes, kan de måske overveje at skifte til Linux/Open Office i stedet for Vista/Office 7. Et af MS' argumenter mod skift til Linux/Open Office har jo netop været, at der er en betragtelig udgift til omskoling af medarbejdere. Så hvis der også skal omskoles ved skift til Vista, så er dette argument ikke så stærkt længere.

Jørgen Elgaard Larsen

Pepsi brugte blindtest, fordi forbrugerne var vant til at stole blindt på Coca Cola som det eneste gode.

Men det problem har Microsoft ikke haft tidligere. Både Windows 95, 98 og XP blev så vidt jeg husker modtaget fint - selv uden "blindtest". Hvorfor er det nu nødvendigt med Vista?

Bortset fra det, kan der fuskes med blindtest. En kold Pepsi vinder nok over en lunken, doven Coca Cola. Og en fint demonstreret Vista på en monster-PC fremstår nok bedre end den Vista, nogle skal leve med til daglig.

Hvis de virkelig ville teste noget, skulle de teste en Vista i daglig drift mod et par passende Mac'er og Linux'er i daglig drift.

Jesper Bo Rasmussen

Jeg er enig i at de burde teste med Vista i daglig drift. Men hvorfor skal Mac og Linux nu blandes ind i testen. Målgruppen er jo skeptikere der foretrækker XP frem for Vista. Testen burde være af dagligdags sytemer af henholdvis Vista og XP.
Sjovt at alternativerne til Vista ofte bliver fremsat som værende Mac og Linux. På nuværende tidspunkt er det oplagte alternativ til Vista da fortsat XP. Specielt efter SP3 og forlængelsen af supporten af XP.

Jesper Kleis

Vista har fra starten af været præget af en stor reklamekampagne - hvorefter pc'erne der "var" vista ready ikke var vista ready. Jeg kender i hvert fald nogle der er blevet prakket en 512MB computer på med Vista - og her kunne man se vinduer blive bygget op.

Derudover, har Vista så vidt jeg er orienteret haft problemer med drivere, en meget aktiv sikkerhedskontrol - som er let at gøre grin med.

Og endelig skulle de konkurrere med et veletableret produkt som folk kendte og følte sig trygge ved - nemlig XP.

Jeg kender adskillige, som jeg ikke har sagt et ondt ord om vista til - der mener at det er noget møj. Så en Wow kampagne, efterfulgt af driver problemer, manglende ram problemer og en sikkerhedskontrol som folk vælger at slå fra. Det er dårlig markedsføring.

Måske var MS naive i deres Wow kampagne - samt at det skal nok gå lige så let denne gang. Men de er 1) ikke markedsføringsidioter og 2) heller ikke dumme.

Så de har rettet op på en masse problemer i Vista - men de endnu ikke rettet op på deres markedsføring. Her tror jeg faktisk at Pepsi metoden er den eneste vej frem - og det bliver spændende at se om den vil lykkes.

OT: Mht Mac - så virker det til at Mac OS X har det styresystem der har haft størst fremmarch efter lanceringen af vista. Måske hænger det sammen med at Mac skiftede til intel - det er aldrig let at finde de rigtige årsager.

Brian Aagesen

Vista har et kæmpe problem, og det er alle de pop-ups om man er sikker, som er kendt fra de andre windows, men i Vista er de gået fuldstendig amok, og det er et helvede og få Vista ned på et tåleligt niveau af "er du sikker pop-ups, men når det er gjort syntes jeg at Vista er meget bedre og mere stabil end XP, næsten så stabil som 2000 pro.

Udtalen er baseret på Vista Ultimate 64bit, så lad vær med at slagte mig for de andre versioner af Vista

Jørgen Asmussen

Jeg ved ikke helt hvad du kører af programmer, men jeg har ikke haft de store problemer med Vista i det daglige. Ja jeg ser da den UAC dialogboks en gang i mellem, men jeg ser den ikke så ofte at jeg er træt af den. Hvis du har et program der kræver admin rettigheder, så kør dog programmet som admin når du starter det. Der er også diverse metoder til at køre spil og programmer under en begrænset admin bruger og det er da meget rart at netop Vista som standard er mere sikker end XP var som standard.

Log ind eller Opret konto for at kommentere