Microsoft bruger antispam-tricks til at bekæmpe hiv

Microsoft finder ny viden om hiv-virusset med hjælp fra sine egne spam-værktøjer.

'Virusser' og 'orme' har i flere år været næsten lige så faste medlemmer af de it-professionelles ordforråd som af lægernes.

Nu viser det sig, at den forbindelse måske ikke er så tilfældig endda.

I hvert fald har Microsoft haft held med at bruge dele af sine egne anti-spamværktøjer til at kortlægge mutationer af hiv-virusset, skriver selskabet på Technet-bloggen.

»Vi havde tilfældigvis den rette algoritme til opgaven og en stor samling computere hos Microsoft, der kunne udføre den gigantiske mængde beregninger. Vi fik problemet en fredag. Om mandagen havde vi gennemført analysen,« siger David Heckerman fra Microsoft Research.

Kompliceret mønstergenkendelse

Folkene hos Microsoft Research har benyttet biologi-softwaren Microsoft PhyloD til at gennemføre den komplicerede analyse og mønstergenkendelse, der kræves for at afdække virusmønstrene til videre analyse.

PhyloD-softwaren bygger på nogle af de samme metoder, som Microsoft bruger til at slå ned på spam-e-mails i Hotmail og Outlook.

Ved at afvikle Phylod-softwaren på Microsofts supercomputer-cluster er det lykkedes forskerne at nå resultater, der normalt ville tage år, på ganske få timer.

I alt er det lykkedes forskerne at finde seks gange så mange angrebspunkter for hiv-virusset, som man hidtil har kendt, skriver Microsoft på Technet-bloggen.

»Alt, vi lærer her, kan bruges ikke bare mod hiv, men også mod bryst- og prostatakræft. Det vil i sidste ende forandre den måde, medicin praktiseres på,« siger Bruce Walker fra Ragon Institute på Massachusetts General Hospital, MIT, der også har deltaget i projektet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Svend Eriksen

Microsoft er onde!! Kan I ikke se, at det hele bare er en stort opsat PR kampagne fra Microsoft for at dække over, at de i virkeligheden vil overtage verdensherredømmet, voldtage kvinder og børn, og slavebinde os allesammen med ondskabsfuld og pervers LUKKET software???

  • 1
  • 8
Log ind eller Opret konto for at kommentere