Microsoft bringer Linux GUI-apps til Windows

22. maj 2020 kl. 10:3513
Udviklere skal have mulighed for at bruge grafiske værktøjer i Windows Subsystem for Linux.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu skal det være muligt at bruge Linux GUI-apps på Windows 10, og det endda med GPU-hardwareacceleration. Muligheden kommer som en del af Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL).

Det skriver mediet The Verge.

Softwaregiganten tilføjer en fuld Linux-kerne til Windows 10 med WSL version 2 senere denne måned, og planlægger nu at understøtte Linux GUI-apps, der kører side om side med almindelige Windows-apps. Det er blandt andet udviklingsværktøjer, som Microsoft har for øje med denne nyhed.

Microsoft planlægger at give mere information om timingen for Linux GUI-app-support senere på året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet forbedrer også Linux-filintegration i File Explorer til Windows 10.

Brugerne haft muligheden for at få adgang til Linux-filer siden Windows 10 build 1903, men den nye tilføjelse forenkler, hvordan brugere tilgår filerne, via den venstre navigationsrude i File Explorer.

Ved at vælge et Linux-ikon i Windows' stifinder kan brugerne se alle deres installerede Linux-distributioner.

WSL 2 vil snart vil blive en del af Windows 10 version 2004, som er i gang med at blive rullet ud.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
25. maj 2020 kl. 07:32

Kan vi ikke få lagt dette argument i graven

Nej. For mig og flere er det ganske anvendeligt. Men klart de laver unikke features i windows versionen for at binde brugerne til den synkende skude. Vel også derfor Teams er bagud/nedprioriteret. De vil gerne stadig sælge windows licenser til fimaer og andre der er afhængige.

12
24. maj 2020 kl. 18:06

enig om office365 i browser. Det virker som et halvgjort produkt. Det er langtfra en "rigtig" word og så er det en sløv banan har 80bit/sek ind/ud af huset)

11
24. maj 2020 kl. 10:22

og office produkterne kører fint i en browser

Kan vi ikke få lagt dette argument i graven en gang for alle? Hvis man skal lave noget som helst seriøst, er browserversionerne af Office 365 aldeles ubrugelige. Word har feks ikke mulighed for at tracke changes når man reviewer et dokument i browseren. Og mange, mange andre features mangler helt eller virker dårligt.

8
23. maj 2020 kl. 16:39

Det er da kun fedt det Microsoft har gang i. Jeg har længe savnet en mulighed for at køre Windows og Linux tilnærmelsesvis lige så integreret, som man kan med OS X og Windows på en Mac via VMWare Fusion. Ved at Microsoft integrerer Linux mere og mere slipper man for at skulle rode med tredjepartsprogrammer for at få den funktionalitet. Jeg glæder mig sgu!

7
23. maj 2020 kl. 09:26

Som en sjov detalje kører jeg MS Office Word under Wine ("Wine Is Not an Emulator") på en Linux Box.

Dvs. et Windows-gui på Linux. Jeg bruger blot den danske ordbog på Word; den er jo noget bedre en den i LibreOffice, desværre.

Dog kræves der en lidt ældre Word udgave...

6
23. maj 2020 kl. 09:15

er det da endnu et flot krumspring for at undgå dualboot på PCen. Men har du bare lidt teknisk kunnen, en halv time og 30 GB ledig harddisk kan du undgå det ved at gonke 'The real Thing' ind ved siden af Windows. Det tager 30 sekunder at reboote idag og office produkterne kører fint i en browser. Og Evolution mail og kalender integrerer med Office365 og Gnome desktoppen (som om I ikke vidste det allerede, sorry). Men fedt de laver gui muligheden, så undgår man ihvertfald Virtual box og VMware. 'apt install' here we go.

5
22. maj 2020 kl. 12:50

...hvorfor bliver du downvoted? Jeg har iøvrigt samme spørgsmål som dig.

3
22. maj 2020 kl. 11:35

Microsoft havde en fremgangsmåde mod konkurrenter, den synes jeg efterhånden at kunne se. Derudover, sjovt build nummer 2004, da Ubuntu har udgivet Ubuntu 20.04...

2
22. maj 2020 kl. 11:22

Men uanset hvormeget Microsoft propper ind af Linux ting i deres system. Så vil det vel forsat kun være Microsoft mennesker der benytter sig af dette. Jeg kan ikke forstille mig at en person/virksomhed som ingen tillid har til Microsoft, eller aldrig har haft behov for at brug et microsoft produkt, pludseligt skulle få en trang til at begynde at installere en Windows 10, for køre deres linux på normal vis.

Nej, men det er vel heller ikke meningen? Hvis man foretrækker at køre Linux native, så er man stadig velkommen til det. Nu er vi mange som bruger både Windows og Linux i flæng da de har forskellige styrker. Selv om jeg primært benytter CLI i Linux så ser jeg frem til også at kunne køre Linuxprogrammer med GUI når jeg sidder på en Windowsmaskine uden at behøve at skulle starte en VM op.

1
22. maj 2020 kl. 10:58

Men uanset hvormeget Microsoft propper ind af Linux ting i deres system. Så vil det vel forsat kun være Microsoft mennesker der benytter sig af dette. Jeg kan ikke forstille mig at en person/virksomhed som ingen tillid har til Microsoft, eller aldrig har haft behov for at brug et microsoft produkt, pludseligt skulle få en trang til at begynde at installere en Windows 10, for køre deres linux på normal vis. Jeg tænker kun der er ulemper med resource forbrug, mangel på gennemsigtighed af hvad der sker osv.