Microsoft bremser Meltdown- og Spectre-patches til AMD: Pc’er kan ikke starte

Illustration: https://meltdownattack.com/
Tech-giganten skyder skylden på dårlig dokumentation fra AMD.

Microsoft har stoppet udrulningen af patches af CPU-sårbarhederne Meltdown og Spectre til AMD-computere, efter brugere rapporterer om pc’er, der ikke kan startes.

Det skriver The Verge.

Microsofts brugerfora er blevet fyldt af adskillige brugere med AMD-computere, der oplever, at de nyligt udsendte patches gør, at computeren ikke kan boote.

Nu erkender it-kæmpen fejlen og skyder samtidig skylden på mangelfuld dokumentation fra AMD.

»Microsoft har meldinger fra kunder med nogle AMD-enheder, der kommer ind i et unbootable state efter at have installeret den seneste sikkerhedsopdatering til Windows’ operativsystem,« skriver Microsoft i en melding på selskabets hjemmeside.

Microsofts egen undersøgelse tyder ifølge selskabet på, at nogle chipsæt fra AMD ikke følger den dokumentation, som Microsoft har modtaget og brugt til at sammensætte sikkerhedspatches i kølvandet på sidste uges afsløringer af Meltdown og Spectre.

Microsoft har derfor sat udrulning af i alt ni opdateringer på pause for enheder med de berørte AMD-processorer.

Derudover understreger Microsoft, at selskabet arbejder sammen med AMD om en løsning til de brugere, der nu sidder med en computer, der ikke kan starte.

Leger ikke med antivirus

Microsoft har allerede tidligere meddelt, at de nye sikkerhedsrettelser ikke nødvendigvis er kompatible med alle antivirusprodukter.

Læs også: Meltdown-patch kan give blue screen of death på Windows med antivirus

Ifald der er tale om et antivirusprodukt, der ikke er kompatibelt, kan det resultere i Windows-fejlskærmen med 'kælenavnet' 'blue screen of death'.

Derfor bliver opdateringen kun installeret, såfremt et eventuelt antivirusprogram har fået en opdatering og sat en særlig registreringsdatabaseværdi, som indikerer, at programmet er kompatibelt med sikkerhedsopdateringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lasse Mølgaard

Mon ikke det har noget gøre med dette...?:

Microsofts egen undersøgelse tyder ifølge selskabet på, at nogle chipsæt fra AMD...

En ting er at man tester for et representativ udsnit af udgivne bundkort med chip fra AMD.

En hel anden ting er at teste imod alle bundkort med chipset fra AMD.

Som så meget andet er det et budget / tid issue.

  • 1
  • 0
#4 Michael Cederberg

De har forberedt dette i 6 måneder...!

....og så er resultatet alligevel så kaotisk!

Vi så også problemer med Ubunto. Problemet er at det her skal rulles ud meget hurtigt, for når først problemet er kendt så vil det blive brugt. Der er derfor ikke plads til en lang phased rollout.

Sikkerhedsproblemer med Intel, AMD CPU'er, Cisco OS, Broadcom network stacks, WiFi network stacks er noget af det mest skræmmende derude fordi samme indsats kan bruges mod mange targets.

  • 1
  • 0
#6 Lasse Mølgaard

'Representativ' er ikke god nok når det handler om operativsystemer. Microsoft har skubbet Win10 og opdateringer meget aggressivt og er derfor især ansvarlig.

Hmm... Jeg har to kommentarer til dette:

Den første:

At teste alle opdateringer imod samtlige mulige konfigurationer af CPU, Bundkort, GPU, harddiske med mere er direkte urealistisk. Især hvis det skal gøres internt.

Det eneste der giver mening er at hvis man tester om en opdatering har den ønskede effekt på CPUen er at man fokusere kun på de forskellige CPUer der er på markedet og holder alle andre komponenter i systemet på et så ens niveau som muligt.

Hvordan vil du ellers finde fejl, hvis opdateringen får ens skærm til at vise Blue screen of death? Er det CPUen der fejler, eller er det en sideeffekt, der fik systemet til at crashe?

Den anden kommentar:

Et-eller-andet sted er det at foretrække at Microsoft kommer med hyppige opdateringer.

Det gælder især når det handler om kendte sikkerhedshuller.

Der findes sider som Shodan, der viser hvad der sker, hvis ens computer er ikke opdateret.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere