Microsoft blokerer for Windows 10-opdatering på Intel-SSD'er

Illustration: Microsoft
Den seneste store opdatering af Windows 10 får systemer med Intel SSD 600p og Intel SSD Pro 6000p til at gå ned.

Hvis du har gået og ventet på den seneste store opdatering til Windows 10 med blandt andet programmet Timeline, så må du måske vente lidt endnu.

Microsoft har nemlig blokeret for opdateringen på systemer med særlige Intel SSD-serier. Det skriver ArsTechnica.

Læs også: Windows 10: Tidslinje og 'forstyr ikke' i næste opdatering

For kører du med Intel SSD 600p-serien eller Intel SSD Pro 6000p-serien på din enhed, så risikerer du, at enheden går ned under opstart efter opdateringen.

Den eneste kendte løsning på problemet er at rulle opdateringen tilbage ved hjælp af F8.

Problemet skulle være unikt for Intels SSD-firmware, da enheder med samme controller, men forskellig firmware ikke ser ud til at samme problem.

Opdateringen har i forvejen været ramt at forsinkelser, da opdateringen tilbage har udløst en fejltilstand, der kendes som Blue Screen of Death.

Læs også: Kritisk hul i Windows er blevet udnyttet af hackere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Sørensen

Jeg har en Intel 750 i min maskine, og så vidt jeg kan læse mig frem til så burde den ikke være ramt, men jeg har ikke modtaget 1803 opdateringen endnu. Det er nu ikke fordi jeg har travlt med få opdateret da der ikke rigtigt er nogle af de nye features jeg savner. Jeg får trods alt stadig sikkerhedsopdateringer, og så venter jeg gerne lidt med 1803 indtil de får luget evt. problemer ud..

 • 0
 • 0
Kurt Frederichsen

Jeg har 2 af PC'erne i huset - en i3 og en i5 baseret stationnær PC med traditionel HD, der begge er gået baglås ved genstart under opdateringen. 3 andre maskiner - herunder bærbare med SSD er opdateret ok. Alle muligheder på de to der ikke længere virker, ender i at den genstarter med sprogvalg og derefter i reparationsvindue, hvor bl.a. roll-back kan vælges - men det virker ikke og man vender tilbage... ...det er bare RIGTIG træls! Hvis der er forslag til en løsning, hører jeg gerne om det - helst uden at slette alt...

 • 0
 • 0
Kenneth Dornhoff

Havde en lignende oplevelse, hvor Win 10 bootede fint op til loginskærmen, men alle services og indlæsning af min brugerprofil fejlede. Jeg endte med at bruge Media Creation værktøjet til at hente en 1803-isofil og så boote op fra en usb-stick. Så kunne jeg rent faktisk få lov til at køre en "opgradering" og samtidigt beholde apps og filer. Efter endt installation kørte min maskine helt perfekt igen.

 • 0
 • 0
Hans Nielsen

Tror de det er en Game boy?

Nej de mener de ejer programmet, og må bestyre det som de vil. Du har kun allernådigste, fået lov at låne/leje programet.

Da de samtidigt ikke mener, at du har betalt den fulde pris, eller ikke synes de har tjent nok i første omgang. Så sælger de efterfølgende dine brugerdata, og installere malware/spil som du skal betale for i fulde versioner, eller ved tilkøb af "smølfebær"

Hvis du ikke synes om den behandling, og ikke spiller, eller har meget specielle programmer. Så vil jeg anbefale dig at skifte til noget software, som giver fuld valgfrihed og spørger pænt om lov. Det er desuden også i de fleste tilfælde mere stabil, sikkert og har langt flere gratis programmer. Opdatere næsten samtidig software fra er program. Det foregår desuden i bagrund uden genstart, og du kan vælge til og fra.

VIl anbefale dig at starte med Mint som er en fork af Ubuntu (Linux) https://linuxmint.com/

Du kan evt bruge multi boot, så du stadig har adgang til begge OS. Et mint system kan køre i årevis med 10-16 Gb Diskplads.

 • 0
 • 1
Johnny Hagstrøm

Hvis jeg dog bare havde en krone, for hver gang der er en windows relateret nyhed, med en eller anden *Nix fanboy der absolut skal benytte lejligheden til at svine Windows og/eller dem der bruger Windows, og måske endda liiiiiiiiige snige den sædvanlige salgs tale ind med hvor fantastisk, velfungerende, gratis, osv osv lige netop deres yndlings distro er.

HVIS jeg havde en ide om at skifte til *Nix, eller bruge det sideløbende med en windows, ville det absolut sidste sted i verden, jeg ville lede efter råd, være en sølle kommentar på en tilfældig nyhed. Navnlig når kommentaren, med al tydelighed er skrevet at få opmærksomhed.

Linux er kun gratis, hvis din tid, ingen værdi har.

 • 1
 • 0
Kurt Frederichsen

@Kenneth - tak for erfaringen - var sikker på alt ville forsvinde! ;-) Har kun udfordringen at jeg ikke husker præcis hvilken Windows-version maskinerne kørte og kan kun få "ver" til at svare i den CMD der kan startes (10.0.17134.1) - "systeminfo" vil den ikke genkende som kommando... ...og det skal jeg vist kende for at den vil aktivere installationen?

 • 0
 • 0
Hans Nielsen

Linux er kun gratis, hvis din tid, ingen værdi har

Har nu en anden oplevelse. Hvis der er noget galt med Windows, og der ikke er en løsning på Technet, Så er man ildestedt.

Har oplevet det ved MS flere gang. Have et OS sammen med et program, hvor hukommelsen siv. Så Server skulle genstartes en gang hver 2-3 måneden. Selv efter at have oprettet en sag ved MS, og betalt dummebøde hjalp det ikke. Et års tid efter kom der så en patch hvor fejlen var rettet.

Ud over denne fejl. Så oplever jeg tit venner, familie og mennesker i min omgangskreds som køber ny PC, fordi deres Windows (pc) ikke længere virker. Enten en opdatering til win10 af ældre hardware, som så senere er gået i ged. Eller noget andet som alt sammen har sit baggrund i et dårligt funderet OS. - Eneste løsning på sådan ting, er ved MS kun at geninstallere PC, helt fra bunden. Ved ikke hvordan du kommer frem til. At hvis man privat skal installere en PC, og have alle sine programmer op at køre igen. At det ikke tager meget tid, synes selv det er mindst en halv arbejdsdag der nemt forsvinder. Bruger selv 2-3 dage før jeg har alt som jeg vil have det igen.

Problemer med Linux, opdager jeg det typisk kun ved installation. Og det er fordi det tit er på ældre Hardware. Her prøver jeg så gerne 2-3 udgaver eller 32 bit udgave. Men det er meget sjældent. Vil sige at i dag er understøttelse af hardware ud af boksen bedre i Linux end i Windows.

Når et Linux OS så til gengæld køre. Så kan selv alvorlige fejl, næsten altid rettes. Så en Installere Linux, køre uden at vokse ud af Installationsmedie, indtil dette medie fejler fysisk. Det er langt fra tilfældet med Windows.

Så når du skriver at tidsforbruget er for høj med Linux.

Så er det ikke hvad jeg oplever. Selvfølge kan normalt uvidenhed, og manglende viden, betyde at man skal bruge lidt mere tid på et noget nyt. Men det er jo helt normalt. At bruge noget, kun fordi man ikke kan andet. Ja det er jo et fornuftigt valg fra din side. Men det kan være rigtigt tåbeligt set ud fra dine kunders synspunkt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere