Microsoft blokerer millioner af brugere fra Google.com ved en fejl

En fejl i en opdatering til Microsoft Security Essentials betød, at millioner af brugere af Internet Explorer blev advaret mod at gå ind på Google.com.

Flere millioner brugere af Microsoft-browseren Internet Explorer er siden tirsdag blevet mødt af røde advarselslamper, når de har klikket sig ind på Google.com.

Det skyldes en opdatering til Microsofts sikkerhedsprogrammer Security Essentials og Forefront, som ved en fejl har fået de to programmer til at opfatte Google.com som en hjemmeside med malware, skriver sikkerhedseksperten Brian Krebs sin blog.

Opdateringen blev sendt ud til brugerne tirsdag som led i Microsofts sædvanlige patch tuesday.

Brian Krebs opdaterede selv en Windows XP-maskine for at se, om der var hold i første indberetninger om problemet.

»Efter reboot fortalte Internet Explorer mig, at hjemmesiden Google.com indeholdt en 'alvorlig' trussel - Exploit:JS/Blacole.BW. Af en eller anden grund troede Microsofts sikkerhedssoftware altså, at Googles hjemmeside var inficeret med explooit-kittet Blackhole,« skriver Brian Krebs.

Microsoft udsendte tirsdag en opdatering, der bør have rettet fejlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Knud Larsen

Det er blevet en daglig pestilens for alle brugere med de mange advarsler. Det er et typisk resultat af "cover my ass" holdningen, der forpester hele samfundet. version 9 af Microsoft explorer er helt ubrugelig!

Det er "livsfarligt " at bevæge sig på nettet, men det er det også på gaden min gamle bekendt på 102 år er blevet udsat for forsøg på røveri 7 gange. Problemet er nok, at det er uden konsekvens at være kriminel i dag, så det bliver bare værre, og justitsen overlader jo alle omkostninger til brugerne, trods de pæne/høje skatter.

  • 3
  • 4
#8 Steen Bundgaard

Hvis du ikke ser dig for får du IE9 som en vigtig sikkerhedsopdatering, det kan få en hel del op i det røde felt, at man ikke selv skal vælge den til. Ikke alle tænker på at sætte indstillingerne for MS auto update til "spørg mig før noget hentes og eller indstaleres"

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere