Microsoft bidrager til Linux-kernen i stor stil

Virksomheden, som engang sammenlignede Linux med en kræftsvulst, er nu på top 20 over største bidragsydere til Linux-kernen.

I den nyeste opgørelse over de største bidragsydere til Linux-kernen kildekode ligger Microsoft overraskende i top 20, skriver ZDnet.

Softwaregiganten har for år tilbage sammenlignet Linux med en kræftsvulst, men nu er virksomheden godt engageret i Linux-projektet.

Læs også: Microsoft: »Vi elsker open source«

Det er dog ikke en pludselig velvilje til open source, der har fået Microsoft på andre tanker, men en egeninteresse i at gøre Linux mere kompatibel med Microsofts virtualiseringsteknologi, Hyper-V.

Det er derfor hovedsageligt drivere til Hyper-V, virksomheden har tilføjet til Linux-kernen.

Det har gjort det muligt at køre Linux på Windows Server 2008 R2 med dets egne virtualiseringsværktøjer. Og med gode resultater ifølge Microsoft selv.

Blandt de andre største bidragsydere til Linux i 2011 er der mange gengangere fra forrige år. Store virksomheder som Red Hat, Novell/SUSE, Intel og IBM dominerer toppen af listen.

Men også Samsung og Texas Instruments er kommet ind i kampen. De har en interesse i at tilføje bedre hardwareunderstøttelse til deres produkter for i sidste bedre at kunne understøtte Googles mobilplatform, Android.

Version2-blogger Peter Toft har onsdag skrevet et blogindlæg om emnet. Der kan du læse mere og deltage i debatten om Microsofts stadigt mere fremtrædende rolle i forhold til Linux-kernen.

Læs også: Hvem bidrager mest til Linux-kernen? ... bla. Microsoft

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017