Microsoft: Betalings-antivirus er markant dårligere efter 6 måneder

Betalings-antivirus, der udløber efter et halvt år, er en stor trussel mod netsikkerheden, lyder Microsofts modangreb mod Panda Security, der har anklaget Microsofts gratis Security Essentials for at være hacker-slaraffenland.

Den eneste grund til, at Pandas topfolk beskylder Microsofts antivirusprogram Security Essentials for at undergrave sikkerheden på internettet, er, at Panda Security ikke kan lide konkurrence fra gratis antivirusprogrammer.

Sådan lyder det bastante modangreb, som Microsoft nu kommer med.
Svaret kommer, efter at Version2 i morges bragte en artikel om, at antivirus-firmaet Panda Securitys seniorrådgiver Pedro Bustamente beskylder Microsofts gratis antiviruspakke Security Essentials for at undergrave sikkerheden på nettet.

Kritikken går på, at MSE med sin store udbredelse gør internetsikkerhed for enstrenget. Sagt med andre ord, mener Pedro Bustamente, at det er for nemt for hackerne, hvis de kun behøver at knække et sikkerhedsprogram for at få adgang til 30 milioner pc'er.

Når brugerne bruger mange forskellige antivirusprogrammer, så er en virus nødt til at kunne knække mere end ét program for at sprede sig effektivt.

Derfor mener han, at Microsoft i Windows bør tilbyde brugeren at vælge imellem de eksisterende antivirus-programmer.

Men den kritik har Microsoft i Danmark ikke meget tilovers for.

»Gratis sikkerhedssoftware til hjemmebrugere er ikke en Microsoft-opfindelse, men har været tilgængelig på markedet længe. Selskaber som Panda vil helt naturligt forsøge at skabe usikkerhed omkring gratis sikkerhedssoftware, fordi det rammer deres forretning,« skriver Microsofts Morten Juul Nielsen, som er sikkerhedschef i Microsoft Danmark til Version2 i en mail.

Han mener, at der er god ræson i at udbrede Security Essentials, fordi mange brugere ikke køber ny beskyttelse, når det halve års gratis antivirus, der følger med computeren fra butikken, udløber.

»Fakta er, at alt for mange hjemmebrugere ikke fornyer deres abonnement, når prøveperioden ophører for betalingsløsningerne. Det skaber en potentiel stor trussel for virusangreb på hjemme-pc'erne. Dette er absolut ikke i hverken brugerens interesse eller i Microsofts interesse, fordi brugeren hermed oplever Windows-styresystemet som værende usikkert,« forsætter Morten Juul Nielsen.

Microsofts sikkerhedschef er heller ikke i tvivl om, at Security Essentials har ramt hackerne hårdt.

»Microsoft Security Essentials har, sammen med markedets øvrige gratis sikkerhedssoftware, gjort livet meget mere uudholdeligt for hackerne og virusproducenterne. Det er til glæde for såvel hjemmebrugerne som virksomhederne. Virksomhederne oplever ikke længere virus-angreb fra hjemme-pc'er, der kobles til virksomhedens netværk,« siger han.

Siden Security Essentials blev lanceret for godt et år siden, er det blevet installeret på 337.000 pc'er i Danmark. Ifølge analysefirmaet IDC er der cirka 3 mio. privatejede computere i Danmark, hvilket svarer til, at Microsoft Security Essentials er installeret på hver tiende private computer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kaj Nielsen

Du har så ganske ret, det vi ser nu, bliver noget i stil med at opera beklager sig over at alle de andre har for store markeds andele på browser markedet, og derfor vil have det reguleret.

Før Microsoft kom med deres, efter min mening, udmærkede antivirus, brugte jeg selv AVG's gratis version og var glad for denne. Det handler ikke om hvor udbredt MSE er, det handler om hvor få gode gratis alternativer der er til den, AVG, clam, jeg kender ikke andre.

 • 0
 • 0
Lars Hansen

at Panda Security ikke kan lide konkurrence fra gratis antivirusprogrammer

Hvordan er det nu lige M$ har det med gratisverdenen når det ikke er deres egne produkter? OpenOffice i Lyngby? LAMP serverne som overhovedet ikke duede til noget. Der findes mange eksempler hvor M$ ikke er glad for gratis produkter...

Føj for en dobbeltmorale!

 • 0
 • 0
Thomas Vestergaard

Det er vist længe siden, at MS har angrebet konkurrenter på, at de gav deres software gratis væk - hvilket er hvad den her artikel handler om.

Men siden du, som man tydelig kan se udaf din konsekvente brug af "M$", har en forudindtaget holding til Microsoft, er det vel komplet irrelevant ift. muligheden for at udspy noget galde mod arvefjenden...

 • 0
 • 0
Thomas Jakobsen Nygaard

Mit indtryk af Panda er godt nok gammelt. Jeg kan huske, at jeg prøvede det for en 10 års tid siden i en trial version. Dengang var det i hvert fald en rigtig ringe løsning. Troede seriøst ikke de fandtes mere. Kender enkelte som har kørt det for år tilbage og det har altid haft en negativ indflydelse på deres systemer.

At Panda piver nu synes jeg er håbløst. Der har været gratis AV i mange år. Er selv tilfreds bruger af MSE idag, men før det kørte jeg i mange år med stor tilfredshed AVG Free. Og der er jo andre god alternativer såsom Avast.

Jeg tror for så vidt, at det er de store anti-virus producenters egen skyld. Firmaer som Symantec(Norton), McAfee og Panda for den sags skyld har lavet store sikkerheds suiter. Formålet har sikkert været, at det skulle være intuitivt, men jeg har i hvert fald aldrig kunnet overskue hvad deres programmer kan/gør og jeg er jo nok i kategorien "superbruger". Tilmed har disse produkter også for vane at sløve de computere de inficerer(installeres på) og opføre sig usmidigt.

Produkter som AVG, Avast og nu MSE har derimod givet et let overskueligt og effektivt værktøj. Deres udbredelse skyldes selvfølgelig prisen, men jeg undrer mig stadig over, hvordan de egentlig kan gøre det bedre end de etablerede spillere, hvor man rask væk skal betale 500 kr. i Detailhandel for en flot pakke med Norton Antivrius 20xx.

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Det er vist længe siden, at MS har angrebet konkurrenter på, at de gav deres software gratis væk - hvilket er hvad den her artikel handler om.

Faktisk ikke. Det er ikke længe siden at Microsoft skrev et åbent brev omkring visse skolers skift til en gratis kontorpakke. Og det var bestemt ikke de samme diplomatiske toner der blev lagt for dagen.

Det var FUD af værre skuffe end det Panda stiller op med. Moral er godt. Dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt for Microsoft.

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Det er så drønkedeligt at se de sædvanlige Microsoft haters trolle løs lige så snart der en nyhed med Microsoft.

Det er værre med Microsoft-fanbois der helt har glemt hvordan MS harcelerede over at et par kommuner tillod sig at smide MSO på porten til fordel for en gratis løsning. Det er ikke et år siden.

Som Lars Hansen skriver, så er det åbenbart fint nok med gratis software, når Microsoft selv er på banen med gratis software, men absolut ikke i orden, når det gratis software er en konkurrent til MS' betalingsløsninger.

MSE er i øvrigt en ganske fin løsning på en moderne standard-PC. På en Atom-baseret maskine vil jeg anbefale Avast! Home. Alle andre AV-løsninger vil jeg ikke anbefale. Overhovedet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere