Microsoft betaler milliardbeløb i ekstra skat til statskassen

En langvarig skattesag om skattesvig for seks milliarder kroner nærmer sig en afgørelse. Microsoft har allerede indbetalt et milliardbeløb på forhånd for at undgå renter.

Det foregik ikke efter bogen, da Microsoft i 2002 købte den danske softwareproducent Navision og overførte patenter og rettigheder til moderselskabet. Værdierne blev sat alt for lavt, og Microsoft snød dermed den danske stat for et milliardbeløb i skat.

Sådan lyder Skats anklage mod Microsoft i en langvarig og opsigtsvækkende sag, der kan udløse et skattesmæk til Microsoft på hele seks milliarder kroner plus renter, hvis softwaregiganten bliver fundet skyldig i anklagerne.

Sagen er nu måneder fra en endelig afgørelse, skriver DR Nyheder, som også kan berette, at Microsoft faktisk allerede har betalt et milliardbeløb til Skat i sagen.

Microsofts kommunikationsdirektør i Danmark forklarer, at Microsoft i september 2013 deponerede et større beløb hos staten, ’af respekt for den videre proces’, men at firmaet forventer at vinde sagen og altså kunne trække pengene hjem igen.

Fidusen ved at deponere beløbet på forhånd er, at Microsoft så kan undgå at betale ekstra renter, hvis Skat vinder sagen, fordi Skat så allerede har fået pengene. Med de enorme beløb, sagen drejer sig om, kombineret med Skats rentesatser, kan det spare Microsoft for hundrede af millioner af kroner.

Indbetalingen fra Microsoft i hvad der er kaldt Danmarkhistoriens største skattesag er så massiv, at det kan aflæses direkte i statsregnskabet for 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere