Microsoft Azure og Office 365 ramt af alvorligt verdensomspændende nedbrud

19. november 2018 kl. 11:054
Microsoft Azure og Office 365 ramt af alvorligt verdensomspændende nedbrud
Illustration: Screendump/downdetector.uk.
Brugere melder om at de ikke kan logge på Microsoft Azure og Office 365 i Europa, Asien, Australien og på den amerikanske østkyst.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Opdateret tirsdag kl. 10:46.

Siden kl. 04:39 UTC - eller 05:39 i morges dansk tid - har en del brugere i Europa og Asien oplevet problemer med at logge ind på Microsoft Azure-ressourcer, såsom Azure Active Directory, Devops og Office 365, fordi der er problemer med selskabets Multi-Factor Authentication.

Microsoft Azure har bekræftet det store nedbrud på deres driftsstatus og desuden fremgår det af Office 365-statussiden.

Selskabet oplyser også om hændelsen på Twitter.

Konsekvensen er efter alt at dømme, at tusindvis af ansatte, der arbejder på cloudbaserede Microsoftløsninger, ikke har adgang til deres programmer. Alene i Danmark er der hundredtusindvis af Office 365-brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se kort og anmeldte Office 365-udfald fra britiske downdetector her.

Selv om Microsoft alene angiver Europa og Asien for nedbruddet melder brugere på reddit også om nedbrud i Australien og på den amerikanske østkyst.

Microsoft kan ikke oplyses, hvor mange danske brugere der er ramt:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kender ikke de nøjagtige danske tal, men vi arbejder på at få løst problemet hurtigst muligt,« skriver pressechef Oliver William Gunner, Microsoft Danmark, i en mail til Version2.

En tysk bruger fortæller på Twitter om kunder med flere tusind ansatte, som mandag morgen ikke kan arbejde på grund af udfaldet i Azure MFA.

Teknikere er ifølge Microsoft i gang med at vurdere, om konsekvenser af fejlen kan afbødes ved isolere den til de ramte datacentre. Desuden vil mobilisere yderligere mandskab til fejlfindingen.

Ifølge en opdateret status forsøger Microsoft at reducere antallet af forespørsler i et forsøg på at lette presset på systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden indsamler man opdaterede data for at understøtte undersøgelsene, og »vi fortsætter med at se på alternativer med henblik på at flytte tjenester. Dem som er berørt er specifikt kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika, og Asia Stillehavs-regionene,« lyder det.

Noter gerne i debatten, hvis du er ramt af nedbruddet.

Microsoft bekræftede over for mediet The Register , at omkring kl. 21:30 UTC lykkedes det at få Azure til at køre som normalt igen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
20. november 2018 kl. 10:58

Ikke hvis du først er blevet logget ud af Office. En del af mine kollegaer var blevet logget ud af Outlook og andre programmer i Office-pakken, og kunne ikke logge ind før vi midlertidigt deaktiverede 2FA på deres Office 365 konti.

Imponerede at det skulle tage så lang tid for Microsoft at løse problemet..... det startede i går morges ved 4-5 tiden og i går aftes havde vi stadig medarbejdere uden adgang til e-mails og dokumenter.

3
20. november 2018 kl. 09:28

Office pakken virker uanset, så den går desværre ikke.

2
19. november 2018 kl. 23:16

Vi var også ramt af MFA-problemerne - ikke alle brugere (jeg selv var eksempelvis ikke), men en del kolleger var.

Vores Azure Pipelines CI/CD setup ifht Releases opførte sig også mærkeligt - vores releases blev hængende i køen i uforståeligt lang tid.

1
19. november 2018 kl. 13:54

Københavns Kommune har en aftale med Microsoft. Office 365 er det program, de studerende får stillet til rådighed på i hvert fald nogle erhvervs- og handelsuddannelser, så vidt jeg ved.

Så hvis du ikke har lavet dit hjemmearbejde til i dag, tilsmiler lykken dig måske…