Microsoft Azure og Office 365 ramt af alvorligt verdensomspændende nedbrud

Anmeldte Azure-udfald ifølge britiske downdetector. Illustration: Screendump/downdetector.uk
Brugere melder om at de ikke kan logge på Microsoft Azure og Office 365 i Europa, Asien, Australien og på den amerikanske østkyst.

Opdateret tirsdag kl. 10:46.

Siden kl. 04:39 UTC - eller 05:39 i morges dansk tid - har en del brugere i Europa og Asien oplevet problemer med at logge ind på Microsoft Azure-ressourcer, såsom Azure Active Directory, Devops og Office 365, fordi der er problemer med selskabets Multi-Factor Authentication.

Microsoft Azure har bekræftet det store nedbrud på deres driftsstatus og desuden fremgår det af Office 365-statussiden.

Selskabet oplyser også om hændelsen på Twitter.

Konsekvensen er efter alt at dømme, at tusindvis af ansatte, der arbejder på cloudbaserede Microsoftløsninger, ikke har adgang til deres programmer. Alene i Danmark er der hundredtusindvis af Office 365-brugere.

Se kort og anmeldte Office 365-udfald fra britiske downdetector her.

Illustration: Screendump/downdetector.uk

Selv om Microsoft alene angiver Europa og Asien for nedbruddet melder brugere på reddit også om nedbrud i Australien og på den amerikanske østkyst.

Microsoft kan ikke oplyses, hvor mange danske brugere der er ramt:

»Vi kender ikke de nøjagtige danske tal, men vi arbejder på at få løst problemet hurtigst muligt,« skriver pressechef Oliver William Gunner, Microsoft Danmark, i en mail til Version2.

En tysk bruger fortæller på Twitter om kunder med flere tusind ansatte, som mandag morgen ikke kan arbejde på grund af udfaldet i Azure MFA.

Teknikere er ifølge Microsoft i gang med at vurdere, om konsekvenser af fejlen kan afbødes ved isolere den til de ramte datacentre. Desuden vil mobilisere yderligere mandskab til fejlfindingen.

Ifølge en opdateret status forsøger Microsoft at reducere antallet af forespørsler i et forsøg på at lette presset på systemet.

Desuden indsamler man opdaterede data for at understøtte undersøgelsene, og »vi fortsætter med at se på alternativer med henblik på at flytte tjenester. Dem som er berørt er specifikt kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika, og Asia Stillehavs-regionene,« lyder det.

Noter gerne i debatten, hvis du er ramt af nedbruddet.

Illustration: Microsoft

Microsoft bekræftede over for mediet The Register , at omkring kl. 21:30 UTC lykkedes det at få Azure til at køre som normalt igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jens Beltofte

Ikke hvis du først er blevet logget ud af Office. En del af mine kollegaer var blevet logget ud af Outlook og andre programmer i Office-pakken, og kunne ikke logge ind før vi midlertidigt deaktiverede 2FA på deres Office 365 konti.

Imponerede at det skulle tage så lang tid for Microsoft at løse problemet..... det startede i går morges ved 4-5 tiden og i går aftes havde vi stadig medarbejdere uden adgang til e-mails og dokumenter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere