Microsoft Azure deler kundeoplysninger med leverandører

Illustration: Bigstock
Det står med småt, men udvikler er alligevel utilfreds med at blive kontaktet på privat Linkedin-konto.

Microsofts sky Azure deler kundeoplysninger med leverandører. Det har en kunde oplevet, efter Ubuntu-firmaet Canonical kontaktede ham via hans Linkedin-profil.

Det skriver The Register.

Brugeren havde startet en virtuel instans af Ubuntu på et Azure-virksomhedsabonnement for at evaluere et værktøj. Kort efter kom en besked på Linkedin.

»Det klammeste var den direkte kontakt på min private Linkedin-konto,« siger brugeren, Luca Bongiorni, til The Register.

Der var nemlig ikke tale om en Linkedin-konto knyttet til Luca Bongiornis firma-email, men hans private mail. Han mener at Canonicals salgsafdeling har gået på jagt efter hans navn på sociale medier for at kontakte ham direkte.

Muligheden for at videregive oplysninger til de leverandører, Azure understøtter, fremgår dog af brugerbetingelserne, skriver The Register. Men det stiller ikke brugeren tilfreds.

»Jeg ville ikke have udrullet instansen, hvis jeg havde vidst at nogen ville jagte mig uden for virksomhedskanalerne.«

Han tilføjer:

»Jeg er meget nysgerrig efter at vide, hvad disse 'udgivere' ellers får fra Microsoft om mig og de maskiner, jeg har udrullet.«

Luca Bongiorni overvejer at benytte en anden udbyder i fremtiden, og én, der er baseret i Europa og dermed underlagt GDPR-regulativet.

Microsoft og Canonical har ikke vendt tilbage med en kommenter til The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andreas Kallesøe

Så han læste ikke det med småt, og han er åbenbart heller ikke blevet spurgt om hvilket datacenter han lavede maskinene i, var det f.eks. i USA han lavede maskinen? for så har har selv lavet maskinen uden for EU og der med selv udleveret sine data til en part uden for EU (har læst original artiklen).

  • 2
  • 0
#2 Bjarke I. Pedersen

Jeg har haft oprettet flere Ubuntu servere på Azure, og har ikke oplevet at blive kontaktet af nogen omkring det. Skal ikke kunne sige hvordan det hænger sammen, men har ikke hørt om andre der har oplevet det.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere