Microsoft: Atom-computere får alligevel sikkerhedsopdateringer frem til 2023

20. juli 2017 kl. 12:56
Selvom pc'er med Intels Clover Trail-generation af Atom-processorer ikke kan få den nyeste opdatering af Windows 10, lover Microsoft fortsatte sikkerhedsopdateringer frem til 2023.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Pc'er med ældre processorer fra Intels Atom-serie vil ikke kunne opgraderes til den nyeste version af Windows 10. Det bekræfter Microsoft. Selskabet vil dog gøre en undtagelse, så pc'erne trods alt vil få sikkerhedsopdateringer. Det skriver The Verge.

Problemet er, at Intel Atom Clover Trail-processorerne ikke længere supporteres af Intel, som derfor ikke opdaterer driverne. Og det betyder, at Microsoft ikke kan garantere, at den nyeste udgave af Windows, Creators Update fra marts 2017, kan afvikles på disse Atom-processorer.

De pågældende pc'er blev sendt på markedet i 2013, og var blandt dem, Microsoft tilbød en gratis opgradering fra Windows 8 til Windows 10. Men det er en forudsætning, at man bliver ved med at installere den nyeste version af Windows 10.

Den nyeste såkaldte 'feature update', som Clover Trail-processorerne kan afvikle, er Anniversary Update fra august 2016. Men da der i mellemtiden er udkommet en ny feature update, så udløber supporten på Anniversary Update 18 måneder efter udgivelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Microsoft oplyser ifølge The Verge, at de pågældende enheder vil få sikkerhedsopdateringer i de sædvanlige 10 år, hvilket i dette tilfælde vil være januar 2023, fordi Microsoft regner ud fra supportperioden for Windows 8.1.

Ifølge Microsoft vil det uden driver-support fra Intel være usikkert, hvorvidt de pågældende pc'er vil kunne køre Creators Update uden en mærkbart forringet ydelse og brugeroplevelse.

Clover Trail omfatter blandt andet Intel Atom Z2520 og Z2760 og blev hovedsageligt brugt i 2-i-1-enheder, det vil sige mellemting mellem bærbar pc og tablets, som blandt andet Acer og HP producerede.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger