Microsoft: Atom-computere får alligevel sikkerhedsopdateringer frem til 2023

Selvom pc'er med Intels Clover Trail-generation af Atom-processorer ikke kan få den nyeste opdatering af Windows 10, lover Microsoft fortsatte sikkerhedsopdateringer frem til 2023.

Pc'er med ældre processorer fra Intels Atom-serie vil ikke kunne opgraderes til den nyeste version af Windows 10. Det bekræfter Microsoft. Selskabet vil dog gøre en undtagelse, så pc'erne trods alt vil få sikkerhedsopdateringer. Det skriver The Verge.

Problemet er, at Intel Atom Clover Trail-processorerne ikke længere supporteres af Intel, som derfor ikke opdaterer driverne. Og det betyder, at Microsoft ikke kan garantere, at den nyeste udgave af Windows, Creators Update fra marts 2017, kan afvikles på disse Atom-processorer.

Læs også: Windows 10 er ikke længere understøttet på Intel Atom Clover Trail

De pågældende pc'er blev sendt på markedet i 2013, og var blandt dem, Microsoft tilbød en gratis opgradering fra Windows 8 til Windows 10. Men det er en forudsætning, at man bliver ved med at installere den nyeste version af Windows 10.

Den nyeste såkaldte 'feature update', som Clover Trail-processorerne kan afvikle, er Anniversary Update fra august 2016. Men da der i mellemtiden er udkommet en ny feature update, så udløber supporten på Anniversary Update 18 måneder efter udgivelsen.

Men Microsoft oplyser ifølge The Verge, at de pågældende enheder vil få sikkerhedsopdateringer i de sædvanlige 10 år, hvilket i dette tilfælde vil være januar 2023, fordi Microsoft regner ud fra supportperioden for Windows 8.1.

Ifølge Microsoft vil det uden driver-support fra Intel være usikkert, hvorvidt de pågældende pc'er vil kunne køre Creators Update uden en mærkbart forringet ydelse og brugeroplevelse.

Clover Trail omfatter blandt andet Intel Atom Z2520 og Z2760 og blev hovedsageligt brugt i 2-i-1-enheder, det vil sige mellemting mellem bærbar pc og tablets, som blandt andet Acer og HP producerede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder