Microsoft: Ansigtsgenkendelse bør reguleres ved lov

Illustration: Pexels.com
Der er behov for lov om anerkendelse, mener firmaet, der satser på teknologien.

I forlængelse af den kritik, som Microsoft har fået i forbindelse med sit samarbejde med det amerikanske immigrationspoliti, ICE, slår firmaet nu på tromme for, at ansigtsgenkendelse skal reguleres ved lov i USA. Det skriver All About Microsoft.

Microsoft har tidligere benægtet, at dets arbejde indenfor ansigtsgenkendelse er blevet anvendt af immigrationspolitiet, på trods af, at firmaet tidligere på en blog havde skrevet om den mulige anvendelse af ansigtsgenkendelse for politistyrken, der på det seneste er kommet under voldsom kritik i USA for at separere børn fra deres forældre.

I et blogindlæg fra sidste uge foreslår Microsofts topjurist Brad Smith, at den amerikanske kongres udpeger en komite, der kan komme med bud på regulering af ansigtsgenkendelse.

Han nævner en række forhold, som kunne adresseres, som for eksempel hvorvidt firmaer skal indhente tilladelse fra borgere, før deres udseende benyttes i forbindelse med ansigtsgenkendelse, samt ret til at for at vide, hvilke billeder, der er indsamlet og gemt. Det kan også komme på tale at sætte minimumskrav til præcision for systemer til ansigtsgenkendelse.

Herhjemme er et foto eller en overvågningsvideo af en person personhenførbare data, og derfor har enhver, der har passeret et af landets ca. 1,5 mio. overvågningskameraer, ret til at få billederne af sig selv udleveret.

Læs også: Ingeniøren: Borgerindsigt er en bombe under dansk videoovervågning

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tommy Calstrup

"derfor har enhver, der har passeret et af landets ca. 1,5 mio. overvågningskameraer, ret til at få billederne af sig selv udleveret." Jeg skal da vist i banken, efter et nyt pasfoto, og i Netto efter portræt billeder.

  • 2
  • 0
#2 Finn Christensen

(90'erne og i 0'erne) have gennemtænkt Microsofts nye features og det nye årtusindes telemetri-snageri i Windows m.fl., så kunne både US samt EU på regeringsniveau forlængst have blokeret arnestedet for utallige typer vira, misbrug, snageri samt overvågningsmuligheder, som x.xxx mio. mennesker plages af.

Når MS fremstiller (unødvendige) men utroligt smarte ting, som de uvidende bruger løs af, så efterligner samt arbejder MS mod en form for Pandoras krukke[1], hvor der åbnes utallige døre, som banditterne udforsker og uset kan snige sig ind og ud af.

Tak :( :( :( for utallige unødvendig features MS, der jævnligt blev + bliver klistret på Windows.. det er 2018 for sent at ansætte portvagt, stænge porten på gården samt sikre leddene på marken, når nu kreaturerne er stukket af.

[1] https://da.wikipedia.org/wiki/Pandoras_%C3%A6ske

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere