Microsoft annullerer kontroversiel .NET-beslutning efter kritik

Illustration: photogearch/Bigstock
Microsoft ville fjerne Hot Reload-funktionen fra sin kommende .NET 6-udgivelse, men efter opråb i open source-miljøet ændrer man nu beslutningen.

Microsoft trækker nu en kontroversiel beslutning om at fjerne Hot Reload fra sin kommende .NET 6-udgivelse tilbage. Hot Reload er en funktion, der giver udviklere mulighed for at ændre kildekoden, mens en applikation kører og dermed straks at se resultaterne af ændringen.

Det skriver The Verge.

Hot Reload var udset til kun at gælde Visual Studio 2022, der er et hovedsageligt brugerbetalt produkt begrænset til Windows.

»Vi begik en fejl ved at udføre vores beslutning og tog længere tid end forventet om at svare tilbage til miljøet,« siger direktør for program management i .NET. Scott Hunter i en pressemeddelelse.

Tilbagetrækningen sker efter opråb i open source-miljøet fra blandt andre den tidligere Microsoft-ansatte Phillip Carter, der kaldte det »et klart tilbageskridt,« at Microsoft ville fjerne Hot Reload.

Det tumultariske forløb er den foreløbige konklusion efter en periode, hvor .NET-miljøet har sat spørgsmålstegn ved Microsofts involvering i .NET Foundation.

Eksempelvis spurgte et fratrædende bestyrelsesmedlem i et interview med The Register om .NET Foundation »er her for at håndhæve Microsofts vilje på .NET open source, eller de er her for at hjælpe med at fostre og fremme et sundt fællesskab?«, ligesom den nu tidligere adm. direktør i .NET Foundation Claire Novotny er trådt tilbage efter kritik af båndet mellem Microsoft og .NET Foundation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere