Microsoft annullerer kontroversiel .NET-beslutning efter kritik

Microsoft annullerer kontroversiel .NET-beslutning efter kritik
Illustration: photogearch/Bigstock.
Microsoft ville fjerne Hot Reload-funktionen fra sin kommende .NET 6-udgivelse, men efter opråb i open source-miljøet ændrer man nu beslutningen.
25. oktober 2021 kl. 09:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft trækker nu en kontroversiel beslutning om at fjerne Hot Reload fra sin kommende .NET 6-udgivelse tilbage. Hot Reload er en funktion, der giver udviklere mulighed for at ændre kildekoden, mens en applikation kører og dermed straks at se resultaterne af ændringen.

Det skriver The Verge.

Hot Reload var udset til kun at gælde Visual Studio 2022, der er et hovedsageligt brugerbetalt produkt begrænset til Windows.

»Vi begik en fejl ved at udføre vores beslutning og tog længere tid end forventet om at svare tilbage til miljøet,« siger direktør for program management i .NET. Scott Hunter i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbagetrækningen sker efter opråb i open source-miljøet fra blandt andre den tidligere Microsoft-ansatte Phillip Carter, der kaldte det »et klart tilbageskridt,« at Microsoft ville fjerne Hot Reload.

Det tumultariske forløb er den foreløbige konklusion efter en periode, hvor .NET-miljøet har sat spørgsmålstegn ved Microsofts involvering i .NET Foundation.

Eksempelvis spurgte et fratrædende bestyrelsesmedlem i et interview med The Register om .NET Foundation »er her for at håndhæve Microsofts vilje på .NET open source, eller de er her for at hjælpe med at fostre og fremme et sundt fællesskab?«, ligesom den nu tidligere adm. direktør i .NET Foundation Claire Novotny er trådt tilbage efter kritik af båndet mellem Microsoft og .NET Foundation.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger